Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kabanosów 100G Środa Śląska

4,85
26 opinii

Przypraw do kabanosów 100g Przyprawa do Kabanosów Skład: pieprz czarny, kminek, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 14%, glukoza, czosnek, kolendra, przeciwutleniacz-askorbinian sodu,aromat, sól spożywcza niejodowana Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu …

od 9,85 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przypraw do kabanosów 100g Przyprawa do Kabanosów Skład: pieprz czarny, kminek, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 14%, glukoza, czosnek, kolendra, przeciwutleniacz-askorbinian sodu,aromat, sól spożywcza niejodowana Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kabanosów wieprzowych lub drobiowych Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Gotowa kompozycja przyprawowo-funkcjonalna do wyrobu kabanosów. Mieszanka smakowa na bazie przypraw naturalnych z dużym udziałem pieprzu czarnego oraz kminku. Odpowiednio dobrane proporcje pozostałych składników m. in. pieprzu czarnego oraz kminku pozwolą na przygotowanie smacznych kabanosów. DAWKOWANIE: 8 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 861 kJ/ 207 kcal, Tłuszcz: 8,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7g, Węglowodany 31,0g, w tym cukry 12,0g, Błonnik 20,0g, Białko 12,0g, Sól 7,7g Receptura wyrobu - Kabanosy Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. I 3,0 kg Wieprzowina kl. IIA 4,5 kg Wieprzowina kl. IIB 2,5 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze Peklosól 0,18 kg Przyprawa Kabanos 0,1 kg (10 g/kg farszu) Materiały pomocnicze: Jelita baranie o średnicy 22 - 24 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie: Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I mielimy na sitko o otworach 8 mm wieprzowina kl. IIA mielimy na sitko o otworach 8 mm wieprzowina kl. IIB mielimy na sitko o otworach 5 mm 3. Mieszanie: Rozdrobnione mięso wieprzowe mieszamy dodając przyprawę Kabanos. 4. Nadziewanie: Nadziewać w jelita baranie o średnicy 22 - 24 mm 5. Osadzanie: Odstawiamy na 3h 6. Wędzenie: Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Pieczenie: W temp. 90 ‘C przez ok. 30 minut. Przyprawa do kabanosów 1 kg PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kabanosów 100G Środa Śląska

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,85 na podstawie 26 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wsio haraszo
  • s...4
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • m...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • d...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.