Zdjęcie Guma Guar 1 kg Naturalna Do Dżemów Agnex - Śrem

Guma Guar 1 kg Naturalna Do Dżemów Agnex Śrem

4,67
3 opinie

Guma guar 1 kg Opis produktu: Guma guar E 412 naturalny błonnik pokarmowy ! Otrzymywana jest z nasion rośliny Cyamopsis tetragonoloba L. występującej na terenach Indii i Pakistanu. Ma postać proszku barwy biało-szarej do żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie. Dodatkowo: …

Ostatnia znana cena: 17,90 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Guma guar 1 kg Opis produktu: Guma guar E 412 naturalny błonnik pokarmowy ! Otrzymywana jest z nasion rośliny Cyamopsis tetragonoloba L. występującej na terenach Indii i Pakistanu. Ma postać proszku barwy biało-szarej do żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie. Dodatkowo: Na podstawie badań przeprowadzonych 1975 roku a opublikowanych w czasopiśmie naukowym w 1978 guma guar może przyczynić się do zmniejszenia szybkość wzrostu poziomu glukozy we krwi jak i poziom insuliny. Guma guar pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10g dwa razy dziennie na dwie minuty bezpośrednio przed posiłkiem. Przez okres jednego lub trzech tygodni. Kraj pochodzenia: Indie Tańszy zamiennik żelatyny. Funkcja technologiczna gumy guar: Zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator i nośnik. Guma guar w diecie bezglutenowej W diecie bezglutenowej używana jest ze względu na swoje właściwości zagęszczające. Nadaje wyrobom jednolitą strukturę, dlatego chętnie dodawana jest do bezglutenowych wypieków. Zastosowanie gumy guar w przemyśle spożywczym: Wykorzystywana jest w produkcji zup w proszku, majonezów i sosów sałatkowych, mrożonych owoców, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w wyrobach garmażeryjnych, konserwach i serach topionych. Sposób użycia: Stosować dawkę najniższą niezbędną do osiągnięcia zamierzonego efektu technologicznego. Jakość/Lepkość: min. 5000 CPS (bardzo wysoka) Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna 720-875 kJ / 172-209 kcal Tłuszcz: 0,2-1,0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2-1,0 g Węglowodany: 80-88 g W tym cukry: 1 g Białko: 3-6 g Błonnik: 79-87 g Sól: 0,03 g Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów. Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. Opakowania: Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności. Co wyróżnia nasze opakowania? bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna, solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku, wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu. Według badań z 1975 roku guma guar może przyczynić się do zmniejszenia szybkość wzrostu poziomu glukozy we krwi jak i poziom insuliny.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Agnex
Waga (g)
  • 1000

Opinie Guma Guar 1 kg Naturalna Do Dżemów Agnex

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,67 na podstawie 3 opinie
  • p...2
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Estetyczne opakowanie. Produkt spełnił moje oczekiwania.
  • a...1
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zadowolona z zakupu
  • i...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetny produkt
    • jakość