OstroVit Animal 8 Proteins 700 g Solec Kujawski

OstroVit Animal 8 Proteins 700 g OstroVit Animal 8 Proteins to wysokiej jakości suplement diety, który zawiera kompleks ośmiu białek pochodzenia zwierzęcego, a także dostarcza do organizmu enzym laktazę i multienzymatyczny kompleks DigeZyme®. To preparat dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku, …

od 89,99 Najbliżej: 9,5 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

OstroVit Animal 8 Proteins 700 g OstroVit Animal 8 Proteins to wysokiej jakości suplement diety, który zawiera kompleks ośmiu białek pochodzenia zwierzęcego, a także dostarcza do organizmu enzym laktazę i multienzymatyczny kompleks DigeZyme®. To preparat dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku, w trzech pysznych wariantach smakowych, który nie zawiera dodatku cukru. To produkt stworzony z myślą o sportowcach i osobach, którym zależy na uzupełnieniu codziennej diety w cenne składniki. 700 Gramów w opakowaniu 23 Porcje w opakowaniu 3 Miarki 1 porcja = 3 miarki Źródło wysokiej jakości białka - porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 28,3 g kompleksu ośmiu białek pochodzenia zwierzęcego, który zawiera 4,7 g BCAA oraz 10,8 g EAA. Zawiera Tolerase® L-laktazę - porcja suplementu stanowi źródło 200 FCC enzymu laktazy. Źródło multienzymatycznego kompleksu DigeZyme® - jedna porcja suplementu diety zawiera 15 mg multienzymatycznego kompleksu DigeZyme®, który stanowi źródło alfa-amylazy, neutralnej proteazy, a także laktazy, lipazy i celulazy. Pyszne warianty smakowe - produkt o smaku czekoladowym, waniliowym lub truskawkowym zachwyca podniebienie i zapewnia wyjątkowe doznania. Bez dodatku cukru - produkt zawiera niskoenergetyczne substancje słodzące, co przyczynia się do obniżenia energetyczności. 1 porcja = 3 miarki = 30 g. Wydajność - jedno opakowanie produktu zawiera 23 porcje. Wygodna forma - produkt dostępny w postaci proszku zapewnia bezproblemową podaż suplementu diety - wystarczy porcję wymieszać z wodą i gotowe! OstroVit Animal 8 Proteins - kompleksowe źródło cennych składników Białko to wielkocząsteczkowy związek chemiczny zbudowany z reszt aminokwasowych, połączonych wiązaniami peptydowymi. To składnik, który występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ustroju człowieka stanowi ok. 20% całkowitej masy ciała. Białko pełni różnorodne funkcje, m.in. budulcowe, transportowe czy regulujące i jest niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. W preparacie OstroVit można znaleźć białka serwatkowe, takie jak koncentrat białka serwatkowego, izolat białka serwatkowego czy hydrolizat białka serwatkowego, a także hydrolizat białek wołowych, hydrolizowane peptydy kolagenu rybiego, maślankę w proszku z mleka oraz białka mleka zawierające frakcje kazeiny i białka jaj w proszku, czyli wysokiej jakości źródła protein, które wyróżniają się dobrą rozpuszczalnością i świetną przyswajalnością w ludzkim organizmie. Laktaza to enzym, który odpowiada za proces trawienia laktozy, zarówno tej występującej w ludzkim mleku, jak i w mleku pochodzenia zwierzęcego. Związek katalizuje hydrolizę disacharydu, jakim jest laktoza, zwana również cukrem mlecznym, do dwóch cząsteczek cukrów prostych - glukozy i galaktozy. Laktaza ssaków, nazywana także β-D-galaktozydazą, to enzym, który naturalnie powstaje w nabłonku jelita cienkiego, a niedobór związku w ustroju może nieść ze sobą szereg konsekwencji, m.in. przyczyniać się do występowania nietolerancji laktozy. Enzymy trawienne to substancje, które umożliwiają prawidłowy przebieg procesów trawiennych w organizmie. To wielkocząsteczkowe białka odpowiedzialne za rozkład złożonych związków do prostszych postaci. Wydzielane są naturalnie w układzie pokarmowym przez gruczoły trawienne i choć każdy narząd odpowiada za inny enzym, poszczególne związki wzajemnie się uzupełniają, dlatego też ważne jest, aby w ustroju nie zabrakło żadnego z nich. W multienzymatycznym kompleksie DigeZyme®, który występuje w preparacie OstroVit, można znaleźć: α-amylazę, czyli enzym odpowiedzialny za rozkład wielocukrów do cukrów prostych, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego. α-amylaza wytwarzana jest głównie poprzez gruczoły ślinowe (ślinianki) oraz trzustkę. Neutralną proteazę - enzym z grupy peptydaz, który uczestniczy w hydrolizie, czyli rozkładzie białek do peptydów i aminokwasów. Laktazę - enzym niezbędny do trawienia mleka i produktów mlecznych, który odpowiada za rozkład laktozy, czyli cukru mlecznego, do glukozy i galaktozy. Lipazę - grupę enzymów wytwarzanych głównie w trzustce, które odpowiadają za rozkład tłuszczów, przekształcając trójglicerydy do kwasów tłuszczowych i glicerolu. Celulazę - enzym z grupy hydrolaz, katalizujący wiązania pomiędzy cząsteczkami glukozy w celulozie, co skutkuje powstawaniem glukozy. Właściwości składników zawartych w OstroVit Animal 8 Proteins Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także pomaga w zachowaniu zdrowych kości.

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Ostrovit
Pojemność
  • 700 g
Porcja
  • 30g
Ilość porcji w opakowaniu
  • 23
Smak
  • Czekolada
Rodzaj
  • Mieszanka białek zwierzęcych
Forma
  • Proszek
Cechy
  • Bez cukru
Sól
  • 0,2g