Makaron Chiński Na Woka 500G Sokółka

Chiński Pszenny Makaron Błyskawiczny Bez Jajeczny "Quick Cooking Noodles | No Egg" 500g Spring Happiness Chiński pszenny makaron błyskawiczny bez jajek od Spring Happiness to makaron idealny tak do zup i bulionów, jak i do smażenia w woku. Makaron w wersji bez jajek, jest nieco twardszy i bardziej …

od 9,53 Najbliżej: 41 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Chiński Pszenny Makaron Błyskawiczny Bez Jajeczny "Quick Cooking Noodles | No Egg" 500g Spring Happiness Chiński pszenny makaron błyskawiczny bez jajek od Spring Happiness to makaron idealny tak do zup i bulionów, jak i do smażenia w woku. Makaron w wersji bez jajek, jest nieco twardszy i bardziej sprężysty od wersji "jajecznej". Błyskawiczny makaron typu Mie, w smaku jest dość podobny do pszennych makaronów znanych z zupek błyskawicznych, w przeciwieństwie do nich pozbawiony ulepszaczy i niepotrzebnych konserwantów. Makaron Mie, choć jest używany (co jasne) w Chinach, ale zyskał także popularność w innych krajach azjatyckich: Japonii, Korei, Wietnamie, Tajlandii. Makaron podzielony na 8 wygodnych porcji. Sposób przygotowania: Do zup i bulionów zagotować 2 litry wody, dodać makaron, gotować 4-6 minut, zamieszać i odcedzić w durszlaku. Do smażenia w woku Makaron, który planujecie smażyć w woku, możecie podgotować 1-2 min albo tylko namoczyć w ciepłej wodzie. Absolutnie nie gotujcie makaronu do miękkości przed smażeniem, bo na woku na pewno się rozgotuje :(. Lekko podgotowany lub namoczony makaron swobodnie "dojdzie" z resztą dania na patelni. Waga netto: 500g Skład: mąka pszenna 68,7%, woda, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu, skrobia ziemniaczana, kurkuma. Wartość odżywcza / 100g produktu: wartość energetyczna 1165kJ / 278kcal, tłuszcze 0,7g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g), węglowodany 58g (w tym cukry 0,3g), białko 7,7g, sól 0,8g Miejsce pochodzenia: UE

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Nitki
Waga (g)
  • 500