Jelux Mieszanka Przypraw Do Pieczeni Drwala 100g Sobótka

Mieszanka przypraw do Pieczeni Drwala 100g Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do Pieczeni Drwala została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach wędliniarstwa. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa …

od 15 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mieszanka przypraw do Pieczeni Drwala 100g Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do Pieczeni Drwala została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach wędliniarstwa. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje wyrobowi wyrazisty, domowy i ciepły charakter. Idealna na spotkania przy rodzinnym stole czy w gronie przyjaciół. 100 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 10 kg domowego wyrobu. Składniki mieszanki: czosnek niedźwiedzi, czosnek grys, pieprz czarny grys Przepis na Pieczeń Drwala z przepisu Marcina Kostrzewskiego (na 1 kg mięsa) Składniki Boczek - 0,3 kg Łopatka wieprzowa - 0,7 kg Woda - 30 ml Peklosól - 18 g Mieszanka przypraw Jelux do Pieczeni Drwala - 10 g Sposób przygotowania 1. Przygotowanie mięsa Boczek oraz łopatkę kroimy w kostkę Mielimy łopatkę i boczek na szarpaku, jeśli nie posiadamy takiego, wtedy na największym posiadanym sitku. Mieszamy wszystko razem w misce. 2. Przygotowanie farszu Do farszu wlewamy 30 ml wody, dodajemy 18 g peklosoli oraz 10 g przyprawy do Pieczeni Drwala. Wyrabiamy wszystko do otrzymania odpowiedniej kleistości. Po otrzymaniu odpowiedniej konsystencji wykładamy wszystko do foremki. 3. Pieczenie Nagrzewamy piekarnik do 130°C. Po nagrzaniu wkładamy foremkę do piekarnika i pieczemy przez 2 godziny. 4. Gotowy produkt Po dwóch godzinach pieczenia nasza Pieczeń Drwala jest gotowa. Smacznego!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Jelux
Waga (g)
  • 100