Jelux Mieszanka Przypraw Do Kiełbasy Królewskiej 50g Sobótka

MIESZANKA PRZYPRAW DO KIEŁBASY KRÓLEWSKIEJ 50G Jakość produktu Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje kiełbasie …

od 12 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MIESZANKA PRZYPRAW DO KIEŁBASY KRÓLEWSKIEJ 50G Jakość produktu Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje kiełbasie wyrazisty, szlachetny charakter. 50 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 10 kg domowego wyrobu. Składniki mieszanki: pieprz czamy, czosnek granulowany, kardamon, imbir. Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu Przepis na Kiełbasę Królewską Jelux (na 10 kg mięsa) Składniki Szynka wieprzowa - 8 kg Mięso z golonki - 2 kg Mieszanka do kiełbasy królewskiej - 50 g Woda - 500 ml Peklosól - 160 g Jelita wieprzowe 42+ Sposób przygotowania Mięso kroimy w kostkę, umieszczamy w osobnych pojemnikach, dodajemy peklosól (128 g do szynki wieprzowej i 32 g do mięsa z golonki) i dokładnie mieszamy. Odkładamy do lodówki w celu zapeklowania. Po 48 godzinach mielimy mięso z golonki na sitku makowym, a mięso z szynki na szarpaku. Dodajemy gotową mieszankę do kiełbasy królewskiej oraz wodę i wyrabiamy do uzyskania odpowiedniej kleistości. Gotowy farsz nabijamy w jelita, tak aby obkręcić kiełbasę w kawałki o długości 15 cm, i odwieszamy do osadzenia. Wkładamy do wędzarni rozgrzanej do 50 °C i osuszamy. Gdy ścianki kiełbasy będą suche i ciepłe w dotyku, wędzimy w temperaturze 65 °C przez 3 godziny. Po uwędzeniu parzymy w wodzie nieprzekraczającej 80°C do momentu uzyskania wewnątrz kiełbasy 68°C. Następnie hartujemy w zimnej wodzie przez kilka minut. Cechy produktu Masa netto: 50g Wydajność: na ok. 10 kg mięsa Producent: Jelux Przeznaczenie: do kiełbasy Królewskiej

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Jelux
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 50