Jelux Mieszanka Przypraw Do Kiełbasy Drwala Naturalne Składniki 100g Sobótka

MIESZANKA PRZYPRAW DO KIEŁBASY DRWALA NATURALNE SKŁADNIKI 100g Najwyższa jakość Mieszanka przypraw do kiełbasy "Drwala" z Przepisu Marcina Kostrzewskiego - to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznej, aromatycznej i …

od 15 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MIESZANKA PRZYPRAW DO KIEŁBASY DRWALA NATURALNE SKŁADNIKI 100g Najwyższa jakość Mieszanka przypraw do kiełbasy "Drwala" z Przepisu Marcina Kostrzewskiego - to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznej, aromatycznej i zdrowej kiełbasy dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z boczkiem i chudą łopatką. 100 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 10 kg kiełbasy Drwala. Skład: czosnek niedźwiedzi, czosnek grys, pieprz czarny grys Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przepis na kiełbasę "Drwala" Potrzebne składniki: boczek i chuda łopatka w stosunku 1 do 2, przyprawa do kiełbasy Drwala 8-10 g na 1 kg mięsa, peklosól 18 g na 1 kg mięsa, jelita wieprzowe 28/30 2m na 1 kg mięsa. Sposób przygotowania: Kroimy mięso w kostkę 2x2 cm, mieszamy z peklosolą, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz. Po tym czasie dodajemy mieszankę przypraw i dokładnie mieszamy. Przepłukujemy dwukrotnie jelita oraz pozostawiamy do namoczenia w wodzie o temperaturze do 35°C na conajmniej 3 godz. W międzyczasie mielimy mięso na szarpaku lub sitku 13 mm. Po zmieleniu dodajemy 30-40 ml lodowatej wody i wyrabiamy do uzyskania odpowiedniej kleistości, odstawiamy na 1-2 godz. Po nadzianiu jelit kiełbasę odwieszamy do osuszenia na ok. 2 godz. Rozgrzewamy wędzarnie do temp. 50-60°C kiełbasę wędzimy przez ok. 3-4 godz. – do uzyskania odpowiedniego koloru. Po wyjęciu z wędzarni kiełbasę parzymy w temperaturze 70-75°C przez 15-20 minut.Smacznego! Cechy produktu Producent: Jelux Kraj pochodzenia: Polska Waga: 100g Rodzaj: mieszanka do kiełbasy "Drwala" Wydajność: na 10kg farszu

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Jelux
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100