Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiszki Pasztetowej 100G Sobótka

Przyprawa do Kiszki Pasztetowej Skład: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%,, aromaty, sól spożywcza niejodowana, papryka ostra, glukoza, gałka muszkatołowa, aromat dymu wędzarniczego. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiszki …

od 9,70 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiszki Pasztetowej Skład: cebula, pieprz czarny, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy 10%,, aromaty, sól spożywcza niejodowana, papryka ostra, glukoza, gałka muszkatołowa, aromat dymu wędzarniczego. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiszki pasztetowej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Przyprawa do kiszki pasztetowej to kompozycja przypraw naturalnych z dużym udziałem cebuli. Z jej dodatkiem można przygotować pasztety w foremkach lub w osłonkach o oryginalnym, intensywnym smaku i zapachu. DAWKOWANIE: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1171 kJ/ 278 kcal, Tłuszcz: 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g, Węglowodany 46,6g, w tym cukry 11,4g, Błonnik 15,0g, Białko 8,7g, Sól 6,9g Kiszka pasztetowa Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wątroba wieprzowa 2,0 kg Wieprzowina kl. II 3,0 kg Podgardle wieprzowe 2,5 kg 4) Tłuszcz drobny 2,5 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Sól - 180g w przypadku pasztetu w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych 2) Sól - 160-170g w przypadku pasztetu pieczonego w foremkach aluminiowych 3) Przyprawa Kiszka Pasztetowa 100 g 4) jelita naturalne lub osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe 1. Przygotowanie surowca Wątrobę moczyć się w wodzie ok. 1 godz., po czym usunąć żyły, pociąć na płaty i zalać wodą o temp. 80 'C . Parzyć ok. 10 min. Pozostałe surowce gotuje się w temp. ok. 85 'C do stanu pół miękkiego. 2. Rozdrabnianie/ Mieszanie Wszystkie surowce rozdrabniamy na siatce 2-3 mm (dwukrotnie), po czym dodajemy sól oraz Przyprawa Kiszka Pasztetowa , dokładnie mieszamy. 3. Nadziewanie Nadziewać w jelita naturalne, osłonki poliamidowe lub foremki aluminiowe. 4. Parzenie/ Pieczenie Parzenie w temp. 80- 85 'C do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 'C Pieczenie do osiągnięcia wewnątrz batonu temp. 70-72 'C 5. Studzenie Kiszkę pasztetową w jelitach naturalnych lub osłonkach poliamidowych studzić w zimnej wodzie. Pasztet pieczony w foremkach studzić powietrzem. Przyprawa do Pasztetu Kiszki Pasztetowej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiszki Pasztetowej 100G Sobótka

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 8 opinii
  • Teresa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    To świetna mieszanka ziół bardzo wzbogaci Twoje wyroby domowe. Polecam.
  • Stanisław
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Gotowa przyprawa, szczególnie polecana dla amatorów takich jak ja.
  • s...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pasztetowej z przyprawą super. Robiłam wedzona
  • e...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super przyprawa po prostu idealna
  • s...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.