Beskid Chocolate Ciemna/Gorzka Czekolada Do Picia 70% 200g Śmigiel

Czekolada do picia gorzka 72% 200g Beskid ciemna / gorzka czekolada do picia 72% Czekolada pitna, czekolada do picia na gorąco, czekolada na gorąco Ciemna czekolada pitna 72% – mielona, aromatyczna, uniwersalna Prawdziwa gorzka czekolada o 72% zawartości kakao z ziaren odmiany Hispaniola …

od 43 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Czekolada do picia gorzka 72% 200g Beskid ciemna / gorzka czekolada do picia 72% Czekolada pitna, czekolada do picia na gorąco, czekolada na gorąco Ciemna czekolada pitna 72% – mielona, aromatyczna, uniwersalna Prawdziwa gorzka czekolada o 72% zawartości kakao z ziaren odmiany Hispaniola pochodzących z Dominikany.W formie drobno mielonych wiórków – idealna nie tylko do picia, ale również do deserów, pralin czy domowej produkcji tabliczek. Wiórki rozpuszczają się gładko, tworząc intensywny, odżywczy napój lub doskonałą bazę do słodkich (i nie tylko) kreacji. Wytwarzana rzemieślniczo – bez dodatków, z dbałością o smak i jakość.To codzienna porcja kakao w najbardziej naturalnej postaci. Dowiedz się więcej, jak robimy naszą czekoladę ?] Waga: 200g Skład: ziarna kakaowca (Dominikana Hispaniola), cukier, lecytyna sojowa Jak przygotować ciemną czekoladę na gorąco do picia ? Wiele osób zadaje nam pytania jak przygotować dobrą czekoladę do picia na gorąco. Podczas przygotowywania powinniśmy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni i podczas przygotowywania powinniśmy ją cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu. Proporcja 1 Filiżanka bardzo gęstej ciemnej czekolady Porcja 140 ml – filiżanka Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 gr czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia. Propozycja 2 Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek Przygotuj 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady. Smacznego ! Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa Informacje dla alergików: może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i soi Beskid Chocolate to manufaktura czekolady, która znajduje się w urokliwej miejscowości Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. Od nazwy pasm górskich górskich Beskidy otaczających miejscowość zaczerpnęliśmy naszą nazwę, która podkreśla pochodzenie naszych tabliczek. Beskid Chocolate to rzemieślnicze czekolady od ziarna do tabliczki, które produkujemy z wysokiej jakości ziaren kakaowca z całego świata. Rafinowane i konszowane min. 48 godzin. Nasze czekolady wytwarzamy z wysoko gatunkowych, aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Część ziaren używanych do produkcji naszych tabliczek pochodzi z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Beskid Chocolate
Waga (g)
  • 200