Profi Cook Wolnowar PC SV 1112 Słomniki

4,5
1 opinia

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI CYRKULATOR URZĄDZENIE DO GOTOWANIA SOUS VIDE RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK MODEL: SV-1112 ProfiCook SV-1112 to wysokiej jakości cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Innowacyjna technika sous-vide stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie. Polega …

od 399 Najbliżej: 14 km

Liczba ofert: 16

Oferta sklepu

Opis

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI CYRKULATOR URZĄDZENIE DO GOTOWANIA SOUS VIDE RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK MODEL: SV-1112 ProfiCook SV-1112 to wysokiej jakości cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Innowacyjna technika sous-vide stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie. Polega na powolnym gotowaniu produktów zapakowanych w woreczki próżniowe, dzięki czemu nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych. Nie towarzyszy też temu zapach gotującego się jedzenia w pomieszczeniu. Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka. Wystarczy, że wypełnisz urządzenie wodą i umieścisz w niej zapakowane produkty. Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane. Sous vide to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych restauracjach. Dlaczego tak się dzieje? Bez wątpienia ogromny wpływ na taki rozwój sytuacji ma fakt, że potrawy przygotowane tą metodą są wyjątkowe, wykwintne, charakteryzuje je niepowtarzalny smak i jakość. Najważniejsze cechy urządzenia do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV Technika gotowania Sous-Vide: próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Obudowa ze stali nierdzewnej Precyzyjne gotowanie żywności dzięki elektronicznej regulacji temperatury (maks. Odchylenie +/– 0,5 °C) Zachowuje witaminy, składniki odżywcze i aromat Funkcja delikatnego gotowania, przygotowywania jogurtu i utrzymywania ciepła Wyświetlacz LCD (niebieskie podświetlenie) Regulacja temperatury: 45°C – 90°C 72-godzinny timer Pojemność: 8,5 l Naczynie do gotowania (nieprzywierająca powłoka) Duże okno rewizyjne w pokrywie Zestaw zawiera szczypce i kratkę ze stali nierdzewnej do układania żywności przed gotowaniem Zasilanie sieciowe: 230 V, 50 Hz, 520 W Do pakowania próżniowego polecamy: zgrzewarkę ProfiCook PC-VK 1080 Temperatura wody ma kluczowe znaczenie w gotowaniu metodą sous vide, a za sprawą cyrkulatora można ją bardzo precyzyjnie określić i utrzymać na stałym poziomie. Standardowe zakresy temperatur Wołowina medium-rare: 54-59°C Wołowina medium: 60-63°C Pierś z kurczaka: 60-66°C Soczysta, krucha wieprzowina: 52-68°C Tradycyjna ryba: 50-56°C Określenie czasu pełnego ogrzania pożywienia metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda posiada stałą temperaturę. Około godziny zajmuje ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny. Przy zastosowaniu metody sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania potrawy, przetrzymanie przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy. Przykładowe rekomendacje doboru czasu wołowina: od 30 minut do 4 godzin Twarda wołowina: od 3 do 24+ godzin Delikatna wieprzowina: od 45 minut do 8 godzin Twarda wieprzowina: od 3 do 48 godzin Mięso z kurczaka: od 30 minut do 8 godzin Ryby: od 10 minut do 3 godzin Profi Cook SV-1112 to urządzenie do sous-vide, który pozwoli Ci czerpać maksimum korzyści z tej metody gotowania potraw. Jakie są zalety sous-vide? Są to przede wszystkim: równomierne gotowanie i zatrzymanie zawierających przez żywność płynów. Efektem jest delikatna i soczysta potrawa, pełna smaku, aromatu i cennych wartości odżywczych. Dodatkowym plusem jest brak rozprzestrzeniania się zapachów jedzenia po całej kuchni albo i po całym mieszkaniu. Taki mały sprzęt AGD do kuchni jest więc obowiązkowym akcesorium w mieszkaniu osób, które przywiązują dużą wagę do tego, co jedzą. A dlaczego warto zainteresować się akurat modelem ProfiCook SV-1112? Niezaprzeczalną zaletą jest też czytelny wyświetlacz elektroniczny, który pozwala czuwać nad tym, czy gotowanie odbywa się zgodnie z planem. Jedzenie jak w restauracji Technika stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie Bez dodatkowych urządzeń Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka - wystarczy urządzenie oraz zapakowane próżniowo produkty Zdrowe gotowanie Powolne gotowanie produktów zapakowanych w woreczki próżniowe sprawia, że nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych Świeżość Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane slimtex

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Proficook
Moc
  • 520 W
Pojemność
  • 8,5 l
Sterowanie
  • Przyciski
Funkcje
  • Gotowanie
Kolor
  • Czarne

Opinie Profi Cook Wolnowar PC SV 1112 Słomniki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.