Jak zapobiegać marnowaniu żywności – prawne i praktyczne aspekty Słomniki

Problem marnowania żywności dotyka w znacznym stopniu, poza innymi krajami europejskimi, także Polskę. Żywność trafiająca na śmietnik pochodzi zarówno od podmiotów handlujących artykułami spożywczymi, jak i z gospodarstw domowych. Działania związane z ograniczaniem ilości marnowanej żywności są …

od 41,49 Najbliżej: 23 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Problem marnowania żywności dotyka w znacznym stopniu, poza innymi krajami europejskimi, także Polskę. Żywność trafiająca na śmietnik pochodzi zarówno od podmiotów handlujących artykułami spożywczymi, jak i z gospodarstw domowych. Działania związane z ograniczaniem ilości marnowanej żywności są realizowane na skalę globalną. Z ebooka dowiesz się o przepisach unijnych i polskich, obowiązkach sprzedawców, opłatach, karach, przekwalifikowaniu żywności na paszę oraz zasadach przekazywania żywności.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Patrycja Konarzewska
Rok wydania
  • 2024
Wybrane wydawnictwa
  • Wiedza i Praktyka
Kategorie
  • Nauki przyrodnicze
Ilość stron
  • 20
Format
  • PDF
  • MOBI
  • EPUB