NANGA MAITAKE 50g Sławków

Nanga Maitake grzyb Grifola frondosa Grzyb mielony 50g Maitake (Grifola frondasa) – znany także pod nazwą grifola lub żagwica listkowata, to grzyb jadalny z rodziny żagwiowatych, występujący zwykle w większych skupiskach na pniach i korzeniach drzew. Pochodzi z Japonii, ale można spotkać go również …

od 56,90 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Nanga Maitake grzyb Grifola frondosa Grzyb mielony 50g Maitake (Grifola frondasa) – znany także pod nazwą grifola lub żagwica listkowata, to grzyb jadalny z rodziny żagwiowatych, występujący zwykle w większych skupiskach na pniach i korzeniach drzew. Pochodzi z Japonii, ale można spotkać go również w lasach strefy umiarkowanej w Azji, Europie oraz na wschodnich obszarach Ameryki Północnej. Obfituje w liczne składniki odżywcze: witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, wapń, potas, nienasycone kwasy tłuszczowe i białko. Głównymi związkami czynnymi obecnymi w żagwicy są naturalne beta-glukany o udowodnionym, wielokierunkowym, korzystnym wpływie na zdrowie. Grzyby te są wysoko cenione w krajach Dalekiego Wschodu zarówno ze względu na walory smakowe, jak i medyczne. Według azjatyckich systemów medycznych spożywanie tych grzybów sprzyja długowieczności, młodości i zdrowiu. Jest to zgodne ze współczesnymi badaniami naukowymi. Maitake wykazuje silne działanie adaptogenne, co oznacza, że pomaga zachować pogodę ducha i wysoką sprawność fizyczną i psychiczną w sytuacjach stresowych. Ponadto wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego oraz wspomaga procesy metaboliczne. Włączenie grzybów mitake do diety pomaga utrzymać odpowiedni poziom glukozy i cholesterolu we krwi. Docenią je miłośnicy i koneserzy grzybów, ponieważ są one bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Właściwości prozdrowotne Zwiększa wytrzymałość na czynniki stresowe. Dodaje energii i podnosi nastrój. Wspiera pracę układu immunologicznego. Jest szczególnie pomocny w walce z bakteriami i wirusami. Dba o prawidłowy profil lipidowy oraz pomaga utrzymać poziom glukozy w normie. Skład Grzyb maitake 100%. Produkt najwyższej jakości! Kraj pochodzenia: Chiny. Zalecany sposób użycia 1 płaską łyżeczkę proszku wymieszaj z ciepłą wodą i wypij. Stosuj raz lub dwa razy dziennie na pusty żołądek, 15 min przed posiłkiem. Sposób przechowywania Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym. Przeciwwskazania Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży i karmienia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Nanga
Waga (g)
  • 50