Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski Skierniewice

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze …

od 79,20 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza. Technologia przetwórstwa mięsa "Technologia przetwórstwa mięsa" to kompleksowa publikacja, która zgłębia tajniki nowoczesnych metod przetwarzania mięsa. Książka ta jest nieocenionym źródłem wiedzy dla specjalistów z branży mięsnej oraz studentów kierunków związanych z naukami o żywności. Dla kogo jest ta książka? Studenci kierunków związanych z technologią żywności i przetwórstwem mięsa Pracownicy przemysłu mięsnego i technologowie Osoby zainteresowane naukami o żywności i ich przetwórstwem Badacze i naukowcy zajmujący się technologią żywności Co zyskasz dzięki tej publikacji? Wiedza teoretyczna: Zdobądź solidne podstawy teoretyczne dotyczące technologii przetwórstwa mięsa. Praktyczne zastosowania: Poznaj nowoczesne metody i technologie stosowane w przemyśle mięsnym. Aktualne trendy: Bądź na bieżąco z najnowszymi osiągnięciami i innowacjami w dziedzinie przetwórstwa mięsa. Wskazówki dla praktyków: Otrzymaj cenne porady i wskazówki dotyczące efektywnego przetwarzania mięsa. Kluczowe tematy i obszary Metody przetwórstwa mięsa Technologie konserwacji i pakowania Bezpieczeństwo żywności w przemyśle mięsnym Jakość mięsa i jego przetworów Innowacje w technologii przetwórstwa mięsa O Wydawcy Wydawnictwo Naukowe PWN – renomowane wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach naukowych i edukacyjnych, które dostarcza wysokiej jakości materiały dla studentów, naukowców oraz profesjonalistów w różnych dziedzinach. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo Naukowe PWN Spółka AkcyjnaGottlieba Daimlera 202-460 Warszawaasystent.marketing@pwn.com.pl22 6954321

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Adam Olszewski
Wybrane wydawnictwa
  • PWN
Okładka
  • Miękka
Format
  • 16.5x23.5cm
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 346
ISBN
  • 9788301194123
Model
  • miękka
Dystrybucja
  • None

Opinie Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski Skierniewice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
3 na podstawie 2 opinie
  • m...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo w porządku.taki jaki miał być.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    1
    Ceneo ma nieaktualne informacje. Tej książki nie ma w tych sklepach.