Jentschura Tischleindecdich Danie Z Komosy Ryżowej I Prosa Z Warzywami 400G Skierniewice

Certyfikat:DE-OKO-064Właściwości:W dzisiejszych zagonionych czasach możliwość przygotowania w ciągu zalediw kilku chwil smacznego posiłku na obiad czy kolację jest na wagę złota. Czy to w domu czy biurze – w mgnieniu oka wyczarujemy pełnowartościowe i pyszne danie dla dużych i małych. Wartościowy …

od 50 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Certyfikat:DE-OKO-064Właściwości:W dzisiejszych zagonionych czasach możliwość przygotowania w ciągu zalediw kilku chwil smacznego posiłku na obiad czy kolację jest na wagę złota. Czy to w domu czy biurze – w mgnieniu oka wyczarujemy pełnowartościowe i pyszne danie dla dużych i małych. Wartościowy posiłek z komosy ryżowej i prosa z warzywami jest dziecinnie prosty w przygotowaniu, smakuje wyjątkowo, a w domu można go przyrządzić na wiele sposobów.Zalety produktu:-bez glutenu i laktozy-źródło błonnika-odpowiedni dla wegan-posiłek szybki i bardzo prosty w przygotowaniu-jedna porcja (50g)dostarcza 179kcal/757kJ-porcja 50 g dostarcza cynku, magnezu, żelaza, biotyny, kwasu foliowego, witaminy b6.Składniki:Komosa ryżowa*, proso*, suszone warzywa 18% (ziemniaki, marchew, cebula, groszek, papryka czerwona, por), ryż*, zioła, przyprawy*składnik pochodzący z upraw ekologicznych/biologicznych. 91% produktów rolnych wchodzących w skład gotowego wyrobu pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna 1513 kJ/358 kcaltłuszcz 3,5 g, w tym:kwasy tłuszczowe nasycone 0,39 gwęglowodany 66,0 g, w tym:cukry* 4,24 gbłonnik 6,5 gbiałko 12,3 gsól 0,023 g* zawiera jedynie naturalnie występujące cukry.Sposób spożycia:Można wykorzystać:- do risotto- do kotlecików- do zapiekanki- do dania jednogarnkowego- jako nadzienie- do sałatki- do pizzy- jako dodatek do warzyw, mięsa, ryby, tofui na wiele innych sposobówSposób przygotowania:Przepis podstawowy na jedną porcję – 5 czubatych łyżek ok. 50g TischleinDecDich, ok. 200ml wody lub bulionu warzywnego, sól ziołowa, dodatkowo łyżeczkę białego sera, pesto, oleju roślinnego, masło, śmietana.Rozprowadzić TischleinDecDich w wodzie i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i innymi dodatkami według uznania.Szybka wersja – Wsypać TischleinDecDich do miski, zalać ok. 170 ml wrzącej wody, zamieszać, przykryć i pozostawić na ok. 5 minut do napęcznienia.Opakowanie: 400 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Jentschura
Waga (g)
  • 400