Roślinna kuchnia regionalna Skępe

4,95
10 opinii

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, …

od 143,65 Najbliżej: 0,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, „pizza” z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci. Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem. Paweł Ochman – weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Ochman Paweł
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 344
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788366500877
Model
  • miękka

Opinie Roślinna kuchnia regionalna Skępe

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,95 na podstawie 10 opinii
  • l...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wyjątkowe podejście do kuchni roślinnej, oraz doskonale opracowany temat polskiej kuchni regionalnej, która sama w sobie jest - niestety - nie doceniana. Autor przedstawia nie tylko przepisy, ale także ciekawostki, historie związane z potrawą czy danym regionem. To wszystko w towarzystwie klimatycznej szaty graficznej i pięknych zdjęć, pozwalających "wczuć się" w dany region. Pozycja zdecydowanie warta polecenia nie tylko roślinożercom - polska kuchnia regionalna to wspaniała opcja dla każdego, w "Roślinnej kuchni regionalnej" każdy znajdzie coś dla siebie!
  • Jakub
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawe wegańskie wersje regionalnych polskich potraw, niektóre przepisy wydają się być wariacjami innych z książki, ale wraz z opisami kuchni regionalnej, przepisy nabierają oryginalności. Polecam.
  • s...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka super, łatwe przepisy, aż chce się robić. Jedną z lepszych pozycji w moim domu. A mam ich nie mało. Księgarnia jak zawsze na 6.
  • a...y
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetna książka. Polska kuchnia bez mięsa z podziałem na regiony. Mega dawka wiedzy i bardzo dużo inspiracji. Polecam
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawa podróż po regionach Polski. Dobrze opracowane przepisy. Świetnie opracowana i wydana!