Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki Skępe

KUCHNIA BARDZO POLSKA. NIEZAPOMNIANE SMAKI Ewa Aszkiewicz Oprawa: twarda Ilość stron: 448 Rok wydania: 2019 Wydawnictwo: PUBLICAT Stan: nowa, obicia na krawędzi grzbietu, obicie rogów, lekkie s.lady magazynowania na okładce (rysy, wytarcia) Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali …

od 161,10 Najbliżej: 0,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

KUCHNIA BARDZO POLSKA. NIEZAPOMNIANE SMAKI Ewa Aszkiewicz Oprawa: twarda Ilość stron: 448 Rok wydania: 2019 Wydawnictwo: PUBLICAT Stan: nowa, obicia na krawędzi grzbietu, obicie rogów, lekkie s.lady magazynowania na okładce (rysy, wytarcia) Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne. Ponad 370 przepisów na: • przekąski • przystawki • sosy • zupy • dania główne • desery • ciasta • świąteczne specjały Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Ewa Aszkiewicz
Wybrani autorzy
  • Ewa Aszkiewicz
Wybrane wydawnictwa
  • Publicat
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 448
Tematyka
  • Kuchnia polska
ISBN
  • 9788327125552
Model
  • twarda

Opinie Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki Skępe

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • Anna
    5
    Kuchnia polska jest mi bardzo bliska ze względu na związane z nią tradycje, które to od lat królują na polskich stołach, a jedynie można się nią stale zachwycać i ją urozmaicać, a szczególności jest to uwidocznione w końcowych efektach. Każdy etap przyrządzania dań zamieszczonych na łamach kart książek sprawdzonych przepisów to prawdziwa uczta dla smakosza, który ma szacunek do polskiej kuchni i wiedząc przy tym, jak smakuje wybornie przepis, który on sam ma okazję go wykonać, a przed jego podaniem zasmakować. Mogłam z dumą obserwować krok po kroku, z jakim pozytywnym podejściem do rodzinnych polskich tradycji i klasycznych dań ma Pani Ewa Aszkiewicz w zamieszczonej najnowszej książce pt. ''Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki''. Cenne porady autorki pomogą wielu z nas zrozumieć, dlaczego warto zaprzyjaźnić się z jej kuchnią i czy miała ona na swojej drodze kulinarnej autorytet. Lubię te przysmaki kulinarne, które z powrotem powracają i zostają one wzbogacone o dodanie nowej ilości nieznanych na polskim rynku składników, co potrafi uzyskać mu nowy i aromatyczny smak. Pani Ewa Aszkiewicz posiada niezwykły talent kulinarny i się nim dzieli z Czytelnikami, a w szczególności doświadczeniem i wiedzą, która nam posłuży w trakcie, kiedy będziemy mogli z niej skorzystać, gdy będziemy mieli ochotę na przyrządzenie ulubionego naszego polskiego dania. Książka ta została trafnie podzielona przez autorkę na osiem części: przekąski, przystawki, sosy, zupy, dania główne, desery, ciasta, świąteczne specjały. Przepisy, na które zwróciłam, szczególną uwagę są następujące: schab pieczony z cebulą, zraziki zapiekane, makaron rosołowy przepis z kuchni staropolskiej, naleśniki z jabłkami, sos morelowy, bułeczki mleczne z nadzieniem, rogale z powidłami, śniadaniowa babka niedzielna, babka na białkach przepis z kuchni staropolskiej, kruche babeczki, kruche ciasteczka z cukrem, sernik wiedeński puszysty, jabłecznik królewski, szarlotka aromatyczna, śledź po kaszubsku, schab ze śliwkami, polewka żołnierska przepis z kuchni staropolskiej, zupa krem z pieczarek, śledzie po królewsku, śledzie po cygańsku, surówka z czerwonej cebuli, kompot z jabłek i ananasem. Te niezwykle przedstawione polskie potrawy przez autorkę moim zdaniem będą prezentowały się godnie na polskim stole i chętnie można je przyrządzać o każdej porze roku. Elementami dodatkowymi w tej książce są: pięknie wykonane zdjęcia zaprezentowanych z książki dań, słowo wstępne od autorki oraz to, że została książka ta wydana w twardej i przede wszystkim pięknie prezentującej się okładce. Warto jest posiadać tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.
    • akcja
    • fabuła
  • b...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania