Dary Natury Pieprz zielony 20g Skarszewy

4,97
17 opinii

Zdrowy pieprz zielony - do tego naturalny i pachnący! Pieprz zielony to pestki niedojrzałych owoców marynowane w solance lub kwasie octowym. Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np: drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deserów. Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Bogaty w …

od 8,36 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Zdrowy pieprz zielony - do tego naturalny i pachnący! Pieprz zielony to pestki niedojrzałych owoców marynowane w solance lub kwasie octowym. Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np: drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deserów. Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie. Do czego stosować pieprz zielony? Pieprz zielony jest nieco mniej ostry niż pierz czarny, dlatego wzmacnia wyrazistość potraw, ale robi to nieco subtelniej. Możesz go stosować zamiast pieprzu czarnego. Do czego najlepiej stosować pieprz zielony? Podpowiadamy. świetnie pasuje do dań duszonych do gulaszy, potrawek i sosów mięsnych pasuje znakomicie do pasztetów mięsnych, rybnych i warzywnych idealnie przyprawi dania rybne i sałatki bardzo dobrze poprawia smak jajecznicy Pieprz zielony - właściwości zdrowotne Jakie właściwości ma pieprz zielony? Okazuje się, że wpływa na organizm bardzo dobrze. Regularne dodawania go do potraw może sprawić, że Twoje zdrowie się poprawi. wspomaga trawienie, pobudzając wydzielanie soku trawiennego działa odkrztuszająco poprawia krążenie krwi zawiera błonnik pokarmowy, który poprawia perystaltykę jelit Pieprz zielony Dary Natury - dodatkowe informacje Skład: pieprz zielony 100% Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów Zawartość: 20 gramów Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk Przepis na stek z sosem z zielonego pieprzu Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego, 4 steki z polędwicy wołowej, około 150 g każdy, sól, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżka koniaku, 200 ml bulionu, 200 ml śmietany 30, 2 łyżki zielonego pieprzu Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 100 C. Na patelni rozgrzej olej i smaż steki 1-2 minuty z każdej stronie. Mięso zdejmij z patelni i umieść w piekarniku na ruszcie. Dopraw solą i pieprzem. W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, piecz steki 10-25 minut. Do patelni na której była smażona polędwica dodaj koniak, bulion pieprz i dopraw solą. Doprowadź do wrzenia a następnie wlej śmietanę. Gotuj kilka minut aby sos zgęstniał. Steki podawaj polane sosem.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Typ produktu
  • Przyprawy
Waga (g)
  • 20
Certyfikat
  • Ekologiczny
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie Dary Natury Pieprz zielony 20g Skarszewy

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,97 na podstawie 17 opinii
  • a...n
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Wspaniały smak mocno aromatyczny delikatny król pieprzu do wszystkich dań bez wyjątku
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
  • Użytkownik Ceneo
    5
  • Użytkownik Ceneo
    5