Zdjęcie Bezgluten ekstra uniwersalny koncentrat mąki 1Kg - Skalbmierz

Bezgluten ekstra uniwersalny koncentrat mąki 1Kg Skalbmierz

4,83
15 opinii

Koncentrat Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka bezglutenowa 1kg - Bezgluten Opis produktu Koncentrat Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka bezglutenowa marki Bezgluten to koncentrat do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu …

Ostatnia znana cena: 24,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Koncentrat Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka bezglutenowa 1kg - Bezgluten Opis produktu Koncentrat Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka bezglutenowa marki Bezgluten to koncentrat do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek. Ten produkt sprawdzi się do wypieku wielu pyszności! Jeśli szukasz mieszanki uniwersalnej, którą możesz zastosować w każdej sytuacji to polecamy ten właśnie produkt. Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa nadaje się zarówno do wypieku chleba oraz ciast i ciasteczek. Zrobisz z niej bezglutenowe pierogi oraz inne wytrawne potrawy. Masa netto: 1kg Składniki Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu. Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 1554 kJ / 366 kcal Tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g Węglowodany 86 g w tym cukry 5,9 g Białko 0,6 g Sól 0,13 g Sposób użycia Jako składnik do wypieku pieczywa. Sposób przygotowania Przepis na chleb bez glutenu: Składniki: 500g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej 0,5 łyżeczki soli (5g), 0,5 łyżeczki cukru (8g), 7g drożdży w proszku, 450ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20g) Przygotowanie: Koncentrat wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temp. ok. 26°C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystygnięcia. Sugerowany rozmiar foremki to 27 cm x 12 cm. Informacja alergenna Produkt bezglutenowy. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Bezglutenowy (deklaracja) Tak Bezglutenowy (w składnikach) Tak Wegetariański Tak Wegański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bezgluten
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Typ produktu
  • Mąka

Opinie Bezgluten ekstra uniwersalny koncentrat mąki 1Kg

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 15 opinii
  • m
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetny zamiast zwykłej mąki.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • ms
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Najlepszy zamiennik zwykłej mąki jaki do tej pory testowałam. Polecam
  • j...4
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super zdrowy wyselekcjonowany produkt
  • s...a
    3,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dobre fajnie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobry produkt