Beskid Chocolate Czekolada Gorzka Drip Coffee 70% Siemianowice Śląskie

Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z Madagaskaru z dodatkiem kawy z Kenii. Konszowana i rafinowana min. 48 godzin. Afryka to największy producent kakao na świecie, jednak małe wyspy u wybrzeży …

od 22,56 Najbliżej: 16 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z Madagaskaru z dodatkiem kawy z Kenii. Konszowana i rafinowana min. 48 godzin. Afryka to największy producent kakao na świecie, jednak małe wyspy u wybrzeży Afryki produkują ziarna kakao, z którego produkuje się wyjątkowe czekolady. Jednym z takich miejsc jest Madagaskar, żyzne gleby, duża ilość opadów i wysokie temperatury powodują, że w ziarna pochodzące z regionu Ambanja posiadają wyjątkowy smak i aromat. Czekolada przygotowana na bazie ziaren z Madagaskaru posiada wysoką kwasowość i nuty owoców cytrusowych. My lubimy cytrusy i do naszej czekolady dorzuciliśmy kawę pochodzącą z Etiopi, która w sobie na dużo nut właśnie cytrusowych. I tak powstała tabliczka Drip Coffee dla miłośników kaw zaparzanych metodami alternatywnymi. Skład: ziarna kakaowca Madagaskar Ambanja BIO 70%, cukier trzcinowy nierafinowany, kawa (14%). Konszowana i rafinowana min. 48 godzin. Waga70 gWymiary1 × 10 × 18,5 cmSkładnikiziarno kakaowca (Madagaskar Ambanja BIO) min. 70%, cukier trzcinowy nierafinowany, kawa Etiopia Guji Bule Hora (14%)Pochodzenie ziarnaMadagaskarZawartość kakao70%Długość konszowania72 hWartości odżywcze / Nutritional valuesw 100g / per 100gWartość energetyczna/Energy500 kcal / 2092 kJTłuszcz/Fat40 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone / of saturated fat24 gWęglowodany/Carbohydrate25 gw tym cukry / of that sugar18 gBiałka/Proteins9 gSól/Salt1.4 g Waga: 70g W naszej ofercie znajdziesz doskonałe słodycze, na które natknęliśmy się na swojej drodze. Poznaliśmy wspaniałych rzemieślników, twórców rzadkich produktów wytwarzanych według starych receptur. Ze wszystkimi wytwórcami mamy osobiste relacje i wiemy, że ich praca to jednocześnie pasja i wiara w sens ofiarowania czegoś wyjątkowego. Są to wysokiej jakości słodycze, które kiedyś wykonywano ręcznie. Nawiązując do tej tradycji, nasi dostawcy stosują odpowiedni sposób przetwórstwa. Gwarantuje on, że najlepsze właściwości surowców znajdują się w gotowych wyrobach. Wysokiej orzechy w czekoladzie są produkowane przez niewielką manufakturę pod Warszawą. "Orzechownia" to miejsce, w którym powstają te wspaniałe pyszności. W naszej ofercie znajdują się również doskonałe miazgi orzechowe (masła orzechowe). Produkowane są z najlepszych orzechów wysokiej jakości. Ich składy są naturalne dzięki temu ich spożywanie korzystnie wpływa na nasze organizmy Ręcznie robione czekolady to kolejna seria rzemieślniczych słodyczy, które znalazły miejsce w naszym asortymencie. Produkowane od ziarna kakaowca aż po gotowy produkt. Surowiec do ich produkcji jest sprowadzany z najdalszych zakątków świata. Ziarno jest prażone w tradycyjnych piecach po czym jest rafinowane i konszowane. Czekolada odpowiednio dojrzewa, by w efekcie nzaleźć się w pięknym pudełku. Ręcznie robione krówki to jak podróż w przeszłość do czasów, z których smak tych słodyczy jest nieznany dla dzisiejszych kubków smakowych. Spróbujcie w 100% naturalnych wyrobów produkowanych w malutkiej manufakturze w Zielonej Górze.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Czekolady
Typ
  • Gorzkie
Forma
  • W tabliczkach
Zawartość kakao (%)
  • 70
Waga (g)
  • 70