Norwegian Fish Oil As Nfo Omega 3 Kids Żelki Dla Dzieci 120 Kaps Siedliszcze

NFO® OriginAll Trusted origin and all natural, clean and high quality ingredients of all our products Producent - naprawdę z Norwegii Składniki - tylko sprawdzone - naturalnego pochodzenia Produkt - wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń Wszystko - najwyższej dostępnej jakości NFO® OMEGA-3 Kids …

od 164,99 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

NFO® OriginAll Trusted origin and all natural, clean and high quality ingredients of all our products Producent - naprawdę z Norwegii Składniki - tylko sprawdzone - naturalnego pochodzenia Produkt - wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń Wszystko - najwyższej dostępnej jakości NFO® OMEGA-3 Kids Chewable Softgels - opakowanie na 30 dni 120 KAPSUŁEK MIĘKKICH – masa netto 71 g NFO® OMEGA-3 KIDS CHEWABLE SOFTGELS - miękkie kapsułki do żucia dla dzieci o smaku tutti frutti, o wysokiej zawartości kwasów DHA i EPA, pochodzących z czystego oleju rybnego z tuńczyka oraz witaminy D3. Czyste oleje rybne mają wysokie stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, więc NFO® OMEGA-3 KIDS CHEWABLE SOFTGELS to kwasy Omega-3 w najwyższym dostępnym na rynku stężeniu. Składniki: olej rybny (z tuńczyka), naturalny aromat tutti-frutti, tokoferole d-a, cholesterol (witamina D3), sukraloza, otoczka żelatynowa, glicerol Wartość odżywcza (4 kapsułki - 1 dawka dzienna): Wartość energetyczna - 21,6 kcal Tłuszcze - 2400 mg Nasycone - 400 mg Trans - 0 mg Olej rybny - 2400 mg W tym: Łącznie kwasy Omega-3 - 800 mg EPA (kwas eikozapentaenowy) - 384 mg DHA (kwas dokozaheksaenowy) - 240 mg Witamina E (tokoferole d-a) - 2,16 mg Witamina D3 (cholesterol) - 400 IU (200% RWS) DAWKOWANIE: Dzieci w wieku 4 lat i starsze: przyjmować 4 kapsułki dziennie – zawsze po posiłku. Przechowywać w chłodnym, suchym ciemnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mają na celu uzupełnienie diety i nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Korzyści zdrowotne ze stosowania pełnowartościowych produktów na bazie kwasów Omega-3: • Zmniejszenie poziomu stresu, poprawa funkcji poznawczych, pamięci i uwagi; • Wzmocnienie wzroku i nie dopuszczenie do jego pogorszenia; • Poprawa metabolizmu lipidów; • Wzmocnienie układu odpornościowego, zmniejszenie stanu zapalnego i zatrzymanie niszczenia chrząstki stawowej; • Znaczące zmniejszenie ryzyko stresu oksydacyjnego w komórkach; • Poprawa krążenia mózgowego; • Wpływ na zdrowie reprodukcyjne, zwiększanie energii, witalności, wydajności i zachowanie młodości; • Pomoc w rozszerzaniu kurczących się tętnic krwi, zmniejszanie ryzyka zakrzepicy O jakości produktów NFO na bazie kwasów Omega-3 decydują: 1. Źródło: NFO korzysta tylko z jednego, znanego i pewnego źródła - siedziba NFO INTERNATIONAL AS znajduje się w Trondheim – centrum norweskiej akwakultury i rybołówstwa oraz eksportu łososia norweskiego. W produkcji NFO® Omega-3 wykorzystuje się tylko ryby znajdujące się na niskim poziomie łańcucha pokarmowego, o bardzo niskiej zawartości zanieczyszczeń - takich jak rtęć, dioksyny i PCB (polichlorowane bifenyle - to odporne chemicznie substancje łatwo kumulowane w organizmach żywych, np. rybach, należą do grupy substancji zakazanych w produkcji i w użyciu. Mimo to w dalszym ciągu w użytku znajdują się duże ich ilości. Szacuje się, że z ok. 1,5 miliona ton PCB wyprodukowanych na świecie aż 2/3 pozostaje w użyciu lub w środowisku). 2. Czas od połowu do rozpoczęcia pozyskiwania oleju: im krótszy tym lepiej. Czemu? Im krótszy czas, tym niższy parametr TOTOX (czyli stopień utlenienia, inaczej czystość - im niższy ten parametr, tym niższy stopień utlenienia). TOTOX ryby w akwenie wynosi zero. TOTOX minimalny ryby po złowieniu : 4. TOTOX wszystkich produktów NFO najczęściej wynosi 6 / 6,5 (na podstawie danych laboratoryjnych), mimo że przepisy unijne dopuszczają maksymalną wartość na poziomie 20. Jak to możliwe? Zakłady produkcyjne NFO znajdują się w pobliżu stacji zbierania połowów. Gotowy produkt można otrzymać już w kilka godzin po złowieniu ryby. 3. Technologia produkcji: NFO stosuje wieloetapową destylację molekularną, gwarantującą najwyższy stopień oczyszczenia oleju rybiego ze szkodliwych zanieczyszczeń. Ponadto producent, NFO INTERNATIONAL AS rygorystycznie przestrzega norweskich przepisów krajowych i UE, dotyczących czystości biochemicznej. Produkcja fizycznie odbywa się w fabryce należąca do Pharmatech AS. Jej właściciel i właściciel NFO INTERNATIONAL AS to rodzina, a produkcja odbywa się tylko na potrzeby własne, a więc pod własną kontrolą - w przeciwieństwie do dużych znanych producentów, korzystających z zewnętrznych dostawców surowca i produkcji. 4. Formuła kapsułki: kapsułki w żelowej otoczce – o ich jakości decyduje stopień zabezpieczenia oleju w środku przed dostępem tlenu; istotne są też parametry fizykochemiczne – zawartość wszystkich wielonasyconych kwasów tłuszczowych PUFA (czyli m.in właśnie Omega-3) w kapsułce niskiej jakości bardzo szybko spada w czasie. W kapsułkach NFO w okresie przydatności do spożycia zawartość nie zmieni swoich właściwości. Jest to oczywiście na bieżąco monitorowane przez producenta: NFO robi badania każdej partii produkcyjnej, stosując się do rygorystycznych wymogów: suplementy NFO produkowane są w jednej z najlepszych na świecie fabryk oleju rybnego z wdrożonym systemem kontroli jakości oraz certyfikatami ISO 9001, ISO 9002, GMP i HACCP. [Informacje dotyczące tego produktu zostały przygotowane z zachowaniem należytej staranności oraz przy uwzględnieniu aktualnego stanu wiedzy naukowej – tak, aby wyczerpywały wszystkie istotne zagadnienia, były poprawne i zgodne ze stanem faktycznym. Nie możemy jednak zagwarantować, że nie zawierają żadnych błędów lub nieścisłości – choćby z uwagi na stały rozwój wiedzy i nowe badania naukowe. Nieścisłości takie, o ile wystąpią, nie mogą być jednak podstawą do wysuwania ewentualnych roszczeń. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) – bez pisemnej zgody ich autora i właściciela – NFO Vitamins s.r.o. - jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)]

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Nfo
Wiek
  • Dla dzieci
Podstawowy składnik
  • Kwasy omega-3
Informacje dodatkowe
  • Bez cukru
  • Bez jodu
  • Bez kazeiny
  • Bez laktozy
Postać
  • Kapsułki