Jadłonomia po polsku Siedliszcze

4,91
159 opinii

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo …

od 40,12 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami. Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marta Dymek
Wybrani autorzy
  • Marta Dymek
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Okładka
  • Twarda
Format
  • 22.0 x 28.0 cm
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 280
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788366335875
Model
  • twarda

Opinie Jadłonomia po polsku Siedliszcze

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,91 na podstawie 159 opinii
  • Joanna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra książka kucharska dla nie jedzących zwierząt i gotujących sobie posiłki cały rok. Ważne, że generalnie z LOKALNYCH produktów.
    • ciekawe przepisy
    • fabuła
  • a...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetna książka dla osób które chcą rozpocząć przygodę z kuchnią roślinną, łatwe przepisy z łatwo dostępnymi składnikami. I jest pysznie.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • proste przepisy
  • s...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakość, czekałem na taką książke, z potrawami wegańskimi. Polecam wszystkim, nawet tym co chcą zobaczyć z czym to się je:)
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka jest świetnie wydana, przepisy łatwe w przyrządzaniu, jestem bardzo zadowolona. Zamówiłam ją ponieważ nie chce jeść mięsa.
  • o...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka w twardej oprawie, dobry jakościowo papier, przepisy podane w zrozumiały sposób. Potrawy w niej umieszczone bardzo smaczne.
    • indeks składników
    • jakość wydania
    • proste przepisy
    • pyszne dania
    • wstążki - zakładki