Zdjęcie Dr.Oetker ciasto kopiec kreta 410g - Siedlce

Dr.Oetker ciasto kopiec kreta 410g Siedlce

4,04
12 opinii

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego …

Ostatnia znana cena: 10,49 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Polecamy formy Dr. Oetkera! Ø 24 cm Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce Lista zakupów - 100 g margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka - 3 banany (lub inne owoce) - 500 ml śmietanki 30% tł. - do nasączenia: cukier i sok z cytryny Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - woda, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina! Gdzie jest miodek? Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto w proszku

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Rodzaj
  • Ciasta w proszku
Waga (g)
  • 410
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1

Opinie Dr.Oetker ciasto kopiec kreta 410g

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,04 na podstawie 12 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Kopiec Kreta bardzo wyjątkowe ciasto do przygotowania. Szybko i fajnie się przygotowuje. Jest smaczne , warte polecenia!!!
  • xewelinax2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super
    • aromat
    • cena
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Najlepsze ciasto z tych z pudełek. Jeżeli lubicie banany, puszyste masy (nie takie ciężkie kremy) i nie za słodkie ciasta to powinniście tego spróbować! Można jeść i jeść... Dla mnie pycha :)
  • Marzena
    5
    Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu. Jest smaczne, a krem lekki i nie za słodki, no i do tego wszystkiego banany. Szybko się je robi.
    • cena
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Robiłam raz i bardzo mi smakowało :) Bardzo polecam, zwłaszcza kiedy ktoś lubi smak bananów :)
    • cena
    • smak