Zdjęcie Dr. Oetker Ciasto Czek Xxl 672G - Siedlce

Dr. Oetker Ciasto Czek Xxl 672G Siedlce

4,75
2 opinie

1 porcja (34 g) zawiera: energia 507 kJ 121 kcal 6%* Energia w 100 g 1492 kJ / 356 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Dodaj: - 200 g margaryny - 4 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewa lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. …

Ostatnia znana cena: 8,49 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

1 porcja (34 g) zawiera: energia 507 kJ 121 kcal 6%* Energia w 100 g 1492 kJ / 356 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Dodaj: - 200 g margaryny - 4 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewa lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 40-45 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem. Ciasto czekoladowe ... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto. Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz zgodnie z podstawowym sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa Schłodzoną śmietankę 30% tł. (500 ml) ubij mikserem. Tuż przed końcem ubijania, dodaj Masę Śmietanową Dr. Oetkera i delikatnie wymieszaj za pomocą miksera. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa Gotową polewę do dekoracji Dr. Oetkera rozpuść w garnku z dodatkiem 50 ml śmietanki min. 12% tł., wymieszaj, lekko przestudź i polej nią wierzch wuzetki. Na polewie możesz za pomocą widelca stworzyć dekoracyjne wzory. Smacznego! Ciasto Czekoladowe w proszku

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Rodzaj
  • Ciasta w proszku
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Produkt niesiarkowany

Opinie Dr. Oetker Ciasto Czek Xxl 672G

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 2 opinie