Solino Peklosól 25 kg (11121000) Siechnice

4,89
42 opinie

Sól do peklowania mięsa Nadaje kiełbasom i szynkom kolor oraz konserwuje - zwiększa trwałość poprzez wstrzymanie rozwoju bakterii. Producent: Inowrocławskie Kopalnie Soli "Solino" S.A. Skład: sól, azotyn sodu E250 Zastosowanie: do peklowania przetworów mięsnych Masa netto: 25 kg (worek) Kiełbasy: …

od 65 Najbliżej: 12 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Sól do peklowania mięsa Nadaje kiełbasom i szynkom kolor oraz konserwuje - zwiększa trwałość poprzez wstrzymanie rozwoju bakterii. Producent: Inowrocławskie Kopalnie Soli "Solino" S.A. Skład: sól, azotyn sodu E250 Zastosowanie: do peklowania przetworów mięsnych Masa netto: 25 kg (worek) Kiełbasy: posypać w stosunku 2,2% do masy farszu (22g na 1 kg mięsa) i trzymać tak przez 24 godziny. Nie dodawać soli. Szynki: najlepiej moczyć w solance o roztworze 10% (500g na 5 litrów wody) przez okres 3-4 dni w temperaturze ok +6 stopni Celsjusza. Peklosól pakowana jest w worki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Przechowywać w suchych pomieszczeniach. Uwaga: Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Solino

Opinie Solino Peklosól 25 kg (11121000) Siechnice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,89 na podstawie 42 opinie
  • Marlena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobra jakość
  • a...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra
  • l...e
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wszystko ok
  • k...4
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jest okej
  • k...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam.
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd