Jedzpij.Pl Pektyna Cytrusowo-Jabłkowa Do Przetworów 100 Jedzpij Sędziszów Małopolski

PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA DO PRZETWORÓW 100 G Pektyny to w pełni bezpieczne polisacharydy pochodzenia naturalnego, znajdujące się ścianach komórkowych młodych roślin. W przemyśle spożywczym pełnią rolę substancji zagęszczającej, emulgującej i żelującej. Zastosowanie Przygotować 2 kg owoców oraz 1 …

od 13,50 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA DO PRZETWORÓW 100 G Pektyny to w pełni bezpieczne polisacharydy pochodzenia naturalnego, znajdujące się ścianach komórkowych młodych roślin. W przemyśle spożywczym pełnią rolę substancji zagęszczającej, emulgującej i żelującej. Zastosowanie Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Pektynę w ilości 33 g wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzację dżemu przez 20 minut. Przestrzeganie receptury zapewnia najlepsze rezultaty. Zastępując owoce sokiem uzyskasz pyszną galaretkę. Skład Pektyna E440 (ii), dekstroza. Informacja o alergenach: może zawierać mąkę pszenną, seler, gorczycę. Wartość odżywcza 100g produktu Wartość energetyczna 1070 kJ/256 kcal Tłuszcz 1,5 g/0,5 g Węglowodany, w tym cukry: 33 g/30 g Białko 5 g Sól* <0,01 g Błonnik 45 g *zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Zawartość netto 100 g Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Producent PERLO Marek Kaszyk Ul. Krakowska 25 38-300 Gorlice