Kiszone Specjały Młoda Kapusta Kiszona Z Miłością 4,5kg Ścinawa

Młoda kapusta kiszona 4,5kg Młoda kapusta kiszona z miłością. Jest idealnym, szybkim, gotowym dodatkiem do każdego dania oraz dzielnym składnikiem Twoich kulinarnych podbojów. Zamów, póki sezon trwa. Kiszona kapusta to nieodłączny element diety dr Dąbrowskiej. Jest ona przygotowywana zgodnie z …

od 79,90 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Młoda kapusta kiszona 4,5kg Młoda kapusta kiszona z miłością. Jest idealnym, szybkim, gotowym dodatkiem do każdego dania oraz dzielnym składnikiem Twoich kulinarnych podbojów. Zamów, póki sezon trwa. Kiszona kapusta to nieodłączny element diety dr Dąbrowskiej. Jest ona przygotowywana zgodnie z zasadami diety Pani Doktor. Kiszonki są niezwykle ważne w owocowo-warzywnej diecie dr Dąbrowskiej. Swoim głębokim i intensywnym smakiem uatrakcyjniają zwykłe posiłki. Dlaczego jest taka dobra? Przede wszystkim kapusta kiszona nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy wysokiej jakości składniki, czyli intensywna marchew czy najlepsza sól kłodawska kamienna niejodowana. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Kapusta kiszona jest niskokaloryczna i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując nasza kapusta kiszona jest bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowana kiszona naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszona z miłością! Jak ją robimy? Biała kapusta jest kiszona krótko z dodatkiem marchewki i z najlepszą solą kłodawską niejodowaną, w kontrolowanej temperaturze na bieżąco przez cały rok, dzięki czemu jest zawsze świeża. Najpierw delikatnie ukiszona, "małosolna", a z czasem nabiera kwaśności. Jeśli nie chcesz czekać zostaw ją na jedną/dwie doby w pokojowej temperaturze, a szybko ukisi się mocniej. Nigdy jej nie płucz. Z czym ją jeść? Kapusta kiszona to nieodłączny element polskiej kuchni. Używana jako główny składnik kapuśniaków i bigosów, jako farsz do pierogów i pasztecików albo zwyczajnie jako dodatek do schabowego. Aktywnie fermentuje - co to oznacza? Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Kapusta jest niepasteryzowana, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika, nawet gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu. Czy to oznacza, że jest zepsuta? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że została dobrze, naturalnie ukiszona i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt. Poczytaj więcej na ten temat... Jak przechowywać? Ze względu na to, że kapusta jest niepasteryzowana i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć jej czas przydatności do spożycia najlepiej jest przechowywać ją w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 10 stopni). Ile przetrwa? Okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo jest niepasteryzowana, jak już wspomnieliśmy. Składniki: kapusta, marchew, sól kłodawska Masa netto: 4,5kg To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kiszone Specjały
Rodzaj
  • Kapusta
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów