Warzywo Sanok

4,64
14 opinii

Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij …

od 39,20 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni. Na talerzach Dominiki buraki łączą się z jeżynami, a biała kapusta z masłem orzechowym, marchewka trafia do chłodnika z pomarańczą, rabarbar staje się nowym bohaterem klasycznego angielskiego deseru beżowego, a botwinka - curry z bakłażanem.Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw. Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach. Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i ogromną przyjemność jedzenia! Powyższy opis pochodzi od wydawcy. Autorskie książki kucharskie, przepisy na wyśmienite ciasta, dania wegetariańskie czy kuchnia z niemal całego świata - to wszystko znajdziesz na molemole.com. A jeśli chcesz zadbać o swoje ciało, zdrowo się odżywiać albo poświęcić kuchni zero waste - to w naszej bogatej ofercie na pewno znajdziesz coś dla siebie! Mole Mole to nowe, wyjątkowe miejsce na księgarskiej mapie Polski. To nowoczesne, przytulne małe księgarnie oraz sklep internetowy, przyjazne pasjonatom czytania, wielbicielom dobrej książki i literatury, ceniącym sobie wybór i przyjazne, nieśpieszne zakupy. W naszych księgarniach znajdziecie wyselekcjonowaną ofertę tytułów a na molemole.com możecie buszować wśród dziesiątek tysięcy pozycji książkowych. Nasz bogaty księgozbiór to moc inspiracji i publikacje z niemalże wszystkich dziedzin!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Dominika Wójciak
Wybrane wydawnictwa
  • Pascal
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2000
Ilość stron
  • 288
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788376426259

Opinie Warzywo Sanok

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,64 na podstawie 14 opinii
  • celestynka2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    nie wiem czemu zwlekałam z zakupem, może przez to że nie widziałam książki na żywo. Ale jak już trafiła w moje ręce, mogę powiedzieć dwa słowa: jest fenomenalna! Pani Dominika jest prawdziwym MasterChefem. Jej kunszt kulinarny i umiejętności imponują. Książka jest bardzo obszerna (prawie 300 stron) i treściwa, zawiera mnóstwo przeróżnych przepisów. Niektóre przepisy nie należą do najłatwiejszych, niektóre zawierają składniki nie tak łatwo dostępne, albo można (trzeba) zrobić je samemu - przepisy są podane. Niektóre przepisy są banalne, aż się człowiek dziwi że nie wpadł na to sam wcześniej :] Prostota i styl, wielki talent - kolejna książka pani Dominiki tylko to potwierdza.
  • Kalina
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jestem na początku testowania przepisów, ale już mogę powiedzieć, że większość zawiera dostępne bez większych problemów produkty, przepisy podzielone warzywami m.in: dynia, cukinia,rabarbar, również przepisy bazowe do przepisów, śniadania, sałatki, obiady. Wyraziste smaki, rozwija kulinarnie;) Twarda oprawa. Do częstego używania:)
  • Dorota
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka pięknie wydana tak, jak uwielbiam - twarda oprawa, matowy papier. Przepisy są proste, ale efekty nieoczekiwanie smaczne. Zdjęcia są prześliczne. Polowałam na tę książkę już długi czas - Dominika zrobiła kawał dobrej roboty!
    • piękne zdjęcia
    • fajne przepisy
  • Jagoda
    3,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka jest ciekawie zbudowana, łatwo znaleźć wszystkie przepisy. Jest to jednak książka dla koneserów kulinarnych. Na przepisy często składaja się produkty, których (moim zdaniem) nie posiadamy w domu "tak po prostu". Jednak wszystkie dania, które wypróbowałam były pyszne <3
  • Gosia
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam książkę z czystym sumieniem. Ładnie wydana. Proste i szybkie w wykonaniu przepisy. Bardzo dobry podział na rozdziały/