Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności Rzgów

4,5
1 opinia

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, …

od 88,92 Najbliżej: 10 km

Liczba ofert: 7

Oferta sklepu

Opis

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: zakres i rolę chemii żywności; budowę surowców i produktów żywnościowych; udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; interakcje składników żywności; składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej. Powyższy opis pochodzi od wydawcy. Interesuje Cię jak powstał Świat? Czym tak naprawdę jest czas albo w jaki sposób działa ludzki mózg? Nauki ścisłe są dla Ciebie! Znajdziesz tu opracowania zarówno naukowe jak i te w bardziej spopularyzowanej formie, od Stephena Hawkinga, Richarda Dawkinsa po Alberta Einsteina czy Michała Hallera. Oprócz książek dotyczących fizyki czy biologii znajdziesz tu również inne ścisłe kategorie a także opracowania z zakresu techniki, inżynierii i technologii. Mole Mole to nowe, wyjątkowe miejsce na księgarskiej mapie Polski. To nowoczesne, przytulne małe księgarnie oraz sklep internetowy, przyjazne pasjonatom czytania, wielbicielom dobrej książki i literatury, ceniącym sobie wybór i przyjazne, nieśpieszne zakupy. W naszych księgarniach znajdziecie wyselekcjonowaną ofertę tytułów a na molemole.com możecie buszować wśród dziesiątek tysięcy pozycji książkowych. Nasz bogaty księgozbiór to moc inspiracji i publikacje z niemalże wszystkich dziedzin!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • PWN
Okładka
  • Miękka
Format
  • 16.5x23.5cm
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 300
ISBN
  • 9788301196257
Model
  • miękka

Opinie Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności Rzgów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • h...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.