Wypieki dla diabetyków - Agata Lewandowska (EPUB) Rzeszów

Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i …

od 27 Najbliżej: 0,1 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych. Daj się skusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj pikantnych ciasteczek z bobu, ciesz się delikatnością sernika kokosowego na zimno, przekonaj się, że upieczenie pysznego chleba na zakwasie wcale nie jest trudne! Przepisy Agaty Lewandowskiej to doskonała propozycja zarówno dla wielbicieli tradycyjnych wypieków, jak i osób lubiących poznawać nowe smaki - nie tylko dla diabetyków, ale wszystkich, którzy chcą odżywiać się zdrowo, zachować szczupłą sylwetkę, a jednocześnie cieszyć się słodyczą domowych wypieków. W książce znajdziesz: 120 przepisów na wypieki słodkie i wytrawne, na ciepło i na zimno, a także na domowe pieczywo, wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier, porady kulinarne dotyczące różnych rodzajów wypieków, informacje dotyczące żywienia diabetyków. Agata Lewandowska – dietetyczka, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książek Polska kuchnia bezglutenowa oraz Ciasta i desery dla diabetyków. Spis treści: Wstęp Prawidłowe żywienie w cukrzycy Jak komponować jadłospis? 10 złotych zasad diabetyka Składniki wypieków i ich zastosowanie Pieczenie – praktyczne porady Przepisy Wypieki słodkie Sernik jogurtowy Śliwkowe crumble Babeczki z czerwonej fasoli Ciasto marchewkowe z kremem Muffinki czekoladowe Brownie z bobu Francuski placek z truskawkami Muffinki bananowe z borówkami Torciki jaglane Jabłka pod kokosową kruszonką Sernik jaglany z brzoskwiniami Babeczki serowo-bananowe Minimuffinki z cukinią i orzechami Sernik waniliowy Babeczki owsiane Błyskawiczny murzynek pełnoziarnisty Clafoutis z jabłkami Babka marchewkowa Ciasto orkiszowe z buraczkami i marchewką Ciasto jabłkowo-kokosowe z migdałami Kakaowe babeczki z buraczkami Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną Korzenne babeczki Sernik jabłkowy z borówkami Truskawki zapiekane pod kruszonką Tarta z cytrynowym kremem Ciasto z cieciorki z pomarańczową nutą Serniczki kokosowe na kruchym spodzie Ciasto szpinakowe Serniczki z morelami Razowe ciasto z czereśniami Sernik z bakaliami na ciepło Muffiny z niespodzianką Sernik migdałowy Ciasto orkiszowe ze śliwkami Truskawki zapiekane pod ciastem orkiszowym Muffinki korzenne z marchewką Suflet jabłkowy Puszyste ciasto z malinami Sernik bananowy Muffinki bananowo-sezamowe Ciasto „drożdżówka” Ciasto migdałowo-czekoladowe Czekoladowe ciasto z fasoli Ciasto kolorowe Aromatyczne ciasto orzechowe z jabłkiem Sernik owocowy Szpinakowe babeczki z nutą pomarańczy Ciastka i batoniki Ciastka z bakaliami Razowe pieguski Ciasteczka z bananów i płatków owsianych Kruche ciastka z ciecierzycy Ciastka fasolowe z migdałami Ciastka korzenne z marchewką Ciastka z fasoli z suszonymi śliwkami Batoniki błonnikowe Ciastka orzechowe z gorzką czekoladą Ciastka czekoladowe z bobu Ciastka orkiszowo-owsiane z orzechami Ciastka sezamowe z ciecierzycy Ciastka z moreli Ciasteczka z mąki kokosowej Ciasteczka z quinoa i suszonymi śliwkami Ciastka kakaowe z fasoli Batoniki z suszonymi morelami i migdałami Ciastka bananowe ze słonecznikiem Ciastka z sezamem Batoniki owsiano-migdałowe Ciasteczka kokosowe Ciastka bananowo-orzechowe Batoniki z quinoa Kruche pierniczki z żurawiną Morelowe ciasteczka z migdałami i czekoladą Wypieki wytrawne Tarta z botwinką Pikantne ciasteczka z bobu Babeczki ze szpinakiem i fetą Paluszki serowe Pizza owsiana z grillowaną cukinią Placki gryczane z ziemniakami Tarta z brokułami Meksykańskie babeczki z ryżu Pizza na spodzie z kalafiora Bułki z niespodzianką Pizza gryczana z warzywami Pikantne ciasteczka z ciecierzycy Chrupki ziołowe z sezamem Placki orzechowe z marchewki Babeczki z kaszy gryczanej Pizza owsiana na sposób włoski Tarta z porami, papryką i rozmarynem Minipizze z bułek Ziołowe krakersy Pieczywo Chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem i ziarnami lnu Chleb codzienny z pestkami dyni Chlebek owsiany z sezamem Bułki otrębowe Chleb bez mąki Chleb z płatkami owsianymi na zakwasie Szybkie bułeczki z suszonymi śliwkami Bułki pełnoziarniste wysokobiałkowe Bułeczki z makiem Chleb ze słonecznikiem Pełnoziarniste pity Chleb z orzechami i żurawiną Chleb żytnio-gryczany na zakwasie Chleb jaglany z nasionami Bułeczki śródziemnomorskie z fetą Chleb wysokobiałkowy Bułki z otrąb z sezamem Pieczywo chrupkie z ziaren Bułki słonecznikowo-ziołowe Chleb czystoziarnisty Chleb z cukinią Chleb pszenno-żytni razowy Ciasta bez pieczenia Ciasto kokosowe z polewą czekoladową Letni deser z truskawkami Jogurtowiec Łatwy sernik z galaretką Sernik kokosowy z borówkami Serniczki bananowe

Specyfikacja

Autor
  • Agata Lewandowska
Wybrani autorzy
  • Agata Lewandowska
Wybrane wydawnictwa
  • RM
Rok wydania
  • 2017
Format
  • PDF
  • MOBI
  • EPUB
Ilość stron
  • 176