Oishii Algi morskie listki prasowane 8szt/22g Rzeszów

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca. www.decare.pl ciekawostki i przepisy kuchni świata Zapraszamy! Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety UWAGA!!! W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć, nie nadaje się do spożycia. Chronić przed …

od 15,99 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca. www.decare.pl ciekawostki i przepisy kuchni świata Zapraszamy! Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety UWAGA!!! W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć, nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 listki alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części. Hoso-maki 48 sztuk 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 listki alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części. Temaki-zushi 8 sztuk 800 g ryżu do sushi 2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty 200 g surowego tuńczyka lub łososia kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek 100 ml majonezu 1/2 łyżeczki pasty wasabi Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe. Rolowanie sushi 1. Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej i nakładamy ostudzony ryż. Układamy ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki. 3. Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części. Liście prasowanych alg morskich

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • House of Asia
Rodzaj
  • Azjatycka
Waga (g)
  • 22
Cechy
  • Nie zawiera orzechów
Dystrybucja
  • None

Opinie Oishii Algi morskie listki prasowane 8szt/22g Rzeszów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia