Bezgluten Bułka Tarta Niskobiałkowa Pku Bezglutenowa 350g Rzeszów

Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak …

od 13,49 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów. Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie. Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis. Masa netto: 350 g Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o. Kraj pochodzenia: Polska Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu. Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1170 kJ/ 277 kcal Węglowodany (g): 57 - w tym cukry (g): 3,6 Tłuszcz (g): 4,0 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1 Błonnik (g): 2,6 Białko (g): 1,9 Sól (g): 1,32 Alergeny: pszenica, mleko Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewenym miejscu Produkt wegetariański: TAK Produkt wegański: NIE Nietestowany na zwierzętach: TAK Bez glutenu w składnikach: TAK Bez cukru: NIE Bez barwników: TAK Bez konserwantów: TAK Bez jaj: TAK Bez orzechów: TAK Bez drożdży: NIE

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bezgluten
Waga (g)
  • 350
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Bezgluten Bułka Tarta Niskobiałkowa Pku Bezglutenowa 350g Rzeszów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • j...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.