Polska kuchnia regionalna Rypin

Polska kuchnia regionalna * Autor: Krzysztof Żywczak ISBN: 9788378453413 Wydawnictwo: SBM Rok wydania: 2013 * znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup …

od 89,91 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Polska kuchnia regionalna * Autor: Krzysztof Żywczak ISBN: 9788378453413 Wydawnictwo: SBM Rok wydania: 2013 * znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Żywczak Krzysztof
Wybrani autorzy
  • Krzysztof Żywczak
Wybrane wydawnictwa
  • SBM
Okładka
  • Twarda
Format
  • 170x247
Rok wydania
  • 2013
Ilość stron
  • 236
Tematyka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia tradycyjna
Seria
  • TWOJA KUCHNIA
ISBN
  • 9788378453413

Opinie Polska kuchnia regionalna Rypin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia