Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska Rypin

POLSKA KUCHNIA REGIONALNA KUCHNIA PODLASKA Oprawa: twarda ISBN: 9788327435613 Ilość tron: 144 Rok wydania: 2015 Wydawnictwo: OLESIEJUK Stan: nowa (niewielkie ślady magazynowania na okładce, ryski, otarcia rógów) Mówi się o niej „tygiel smaków“. Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się …

od 59,41 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

POLSKA KUCHNIA REGIONALNA KUCHNIA PODLASKA Oprawa: twarda ISBN: 9788327435613 Ilość tron: 144 Rok wydania: 2015 Wydawnictwo: OLESIEJUK Stan: nowa (niewielkie ślady magazynowania na okładce, ryski, otarcia rógów) Mówi się o niej „tygiel smaków“. Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka… Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • praca zbiorowa
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Olesiejuk
Okładka
  • Miękka
Format
  • 19x25 cm
Rok wydania
  • 2015
Ilość stron
  • 144
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia polska
ISBN
  • 9788327435613

Opinie Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska Rypin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.