Mąka kukurydziana 1Kg Rymanów

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz …

od 8,99 Najbliżej: 15 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej. Jest to mąka bezglutenowa, dlatego jest idealna dla osób chorujących na celiakię oraz tych którzy mają nietolerancję glutenu. Mąka kukurydziana zawiera w sobie cenne białko, błonnik, witaminy B1, B6. Dodatkowo jest źródłem składników mineralnych takich jak żelazo, magnez czy cynk. Mąka kukurydziana posiana naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które warunkują barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Wpływ mąki kukurydzianej na zdrowie obniża poziom cholesterolu we krwi dzięki wysokiej zawartości błonnika reguluje aktywności enzymów dzięki zawartości cynku wspomaga układ odpornościowy dzięki karotenoidom zawartym w mące kukurydzianej zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem zwiększa produkcję czerwonych krwinek dzięki witaminie A wspomaga wzrost komórek Mąkę kukurydzianą można stosować do: Wypieków pieczywa Produkcji makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Data przydatności do spożycia to minimum 6 miesięcy. Kraj pochodzenia: POLSKA

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Młyn Kopytowa
Rodzaj
  • Kukurydziana
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera soi
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański