Provita ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe pku [500 g] Ryglice

4,79
34 opinie

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić. Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi. Składniki: Skrobia kukurydziana, …

od 13,39 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić. Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi. Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu. Sposób przygotowania: Przepis na pierogi:Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu. Przepis na naleśniki:Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka. Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody. Przepis na makaron:Składniki: 100 g mieszanki, jajko + żółtko, 5- 10 ml letniej wody, łyżka olejuSposób wykonania: Mieszankę, jaja, olej wymieszać ze sobą na stolnicy i wyrobić dodając stopniowo wodę w ilości do uzyskania elastycznego ciasta, które należy podzielić i trzymać pod przykryciem. Cześć ciasta rozwałkować na grubości 1-2 mm i kroić nożem na cienkie paski. Gotować w osolonej wodzie do pożądanej twardości. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 342 kcal / 1 452 kJ Tłuszcz, w tym: 0,6 g - kwasy nasycone 0,3 g Węglowodany, w tym: 82 g - cukry 5,9 g Białko 2,1 g Sól 1,3 g Kraj produkcji: Polska

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bezgluten
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Provita ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe pku [500 g] Ryglice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,79 na podstawie 34 opinie
  • n...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry propdukt. Gorąco polecam.
    • aromat
    • jakość
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jakość ok. Cena za wysoka za 250 g.
  • Jolanta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ciasto mięciutkie ,pyszne
  • b...d
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    chwilowo nie używałam
  • z...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    spełnia swoje zadanie
    • aromat
    • jakość