Zdjęcie Amarantus ziarno  Targroch  1Kg - Ryglice

Amarantus ziarno Targroch 1Kg Ryglice

Amarantus Ziarno 1000g - Targroch Opis produktu Amarantus Ziarno marki Targroch to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów, jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, a także białka i błonnika. 1 porcja (50 g) zaspokaja niemal połowę sugerowanego dziennego zapotrzebowania na fosfor. Poza tym …

Ostatnia znana cena: 16,19 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Amarantus Ziarno 1000g - Targroch Opis produktu Amarantus Ziarno marki Targroch to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów, jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, a także białka i błonnika. 1 porcja (50 g) zaspokaja niemal połowę sugerowanego dziennego zapotrzebowania na fosfor. Poza tym dostarcza sporo magnezu, żelaza, cynku oraz witaminy C i K. W ten sposób regularne spożywanie amarantusa przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, kostnego, nerwowego, a także zachowania zdrowych mięśni, oczu, włosów, skóry i paznokci. Szarłat wyniosły to dobry pomysł na urozmaicenie obiadu, zamiast tradycyjnego ryżu lub kaszy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do słodkich i wytrawnych wypieków, owsianek, klopsików, farszów, pasztetów i zapiekanek. Jest doceniany za delikatnie orzechowy posmak i spożywany w różnych zakątkach świata - w Indiach jako dodatek do ryżu lub słodki laddos, a w Himalajach w postaci placuszków chapati. Masa netto: 1000g Składniki Ziarno amarantusa 100% Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość odżywcza produktu W 100g W porcji 50g %RWS* w 50g Wartość energetyczna 1686 kJ / 401 kcal 843 kJ / 201 kcal 10 % Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g 1,5 g 3,8 g 0,8 g 5 % 4 % Węglowodany - w tym cukry 59,4 g 5,7 g 29,7 g 2,9 g 11 % 3 % Błonnik 14 g 7 g - Białko 16,9 g 8,5 g 17 % Sól** 0,01 g < 0,01 g < 1 % Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie 1000g zawiera 20 sugerowanych porcji. Sposób użycia Do wypieków (chleba, ciastek, bazy do tart), dodatek do potraw wegetariańskich (zup, kotletów, klopsików lub w postaci farszu). Z amarantusa produkuje się także mąkę, która może być dobrym uzupełnieniem innych mąk - dzięki znacznej zawartości składników mineralnych, podnosi wartość odżywczą produktu lub potrawy. Mąka z amarantusa nie nadaje się jednak do wszystkich wypieków, ponieważ nie zawiera glutenu – białka uelastyczniającego ciasto. Trzeba również pamiętać, że ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, mąka ta szybko ulega jełczeniu, zatem nie powinna być za długo przechowywana. Najlepiej samemu przyrządzić mąkę, mieląc bardzo drobno ziarna w młynku do kawy. Informacja alergenna W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, soję, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Wegetariański Tak Wegański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Targroch
Waga (g)
  • 1
Cechy
  • Produkt wegański