Kiszone Specjały Złota Kapusta Kiszona 800g Rydzyna

Kapusta kiszona z kurkumą 800g Prawdziwy skarb wśród kiszonek. Złoty kolor zawdzięcza dodatkowi aromatycznej kurkumy. Imbir wspaniale rozgrzewa, więc będzie wspaniałym wyborem w mroźny dzień, kiedy potrzebujesz rozgrzać organizm. Kiszona kapusta w słoiku to nieodłączny element diety dr Dąbrowskiej. …

od 19,50 Najbliżej: 15 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kapusta kiszona z kurkumą 800g Prawdziwy skarb wśród kiszonek. Złoty kolor zawdzięcza dodatkowi aromatycznej kurkumy. Imbir wspaniale rozgrzewa, więc będzie wspaniałym wyborem w mroźny dzień, kiedy potrzebujesz rozgrzać organizm. Kiszona kapusta w słoiku to nieodłączny element diety dr Dąbrowskiej. Jest ona przygotowywana zgodnie z zasadami diety Pani Doktor. Kiszonki są niezwykle ważne w owocowo-warzywnej diecie dr Dąbrowskiej. Swoim głębokim i intensywnym smakiem uatrakcyjniają zwykłe posiłki. Dlaczego jest taka dobra? Przede wszystkim kapusta kiszona nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy wysokiej jakości składniki. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Kapusta kiszona jest niskokaloryczna i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując nasza kapusta kiszona jest: bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowana kiszona naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszona z sercem Jak ją robimy? Biała kapusta jest kiszona krótko z dodatkiem marchewki, kurkumy, imbiru i z najlepszą solą kłodawską niejodowaną. Kiszona w kontrolowanej temperaturze na bieżąco przez cały rok, dzięki czemu jest zawsze świeża. Najpierw delikatnie ukiszona, "małosolna", a z czasem nabiera kwaśności. Jeśli nie chcesz czekać zostaw ją na jedną/dwie doby w pokojowej temperaturze, a szybko ukisi się mocniej. Nigdy jej nie płucz. Z czym ją jeść? Kapusta kiszona to nieodłączny element polskiej kuchni. Możesz użyć jej jako farsz do pierogów i pasztecików albo zwyczajnie jako dodatek do schabowego. Jak przechowywać? Ze względu na to, że jest niepasteryzowana i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć jej czas przydatności do spożycia najlepiej jest przechowywać ją w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 10 stopni). Ile przetrwa? Okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo jest niepasteryzowana, jak już wspomnieliśmy. Składniki: Kapusta, marchew, kurkuma, imbir, sól Masa netto: 800g. To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Kapusta
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów