Alce Nero Makaron Orkiszowy Spaghetti Bio 500G Ropczyce

4,58
6 opinii

Ekologiczny makaron z mąki pełnoziarnistej płaskurki - prawdziwie włoskie spaghetti! Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy …

od 15,29 Najbliżej: 41 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczny makaron z mąki pełnoziarnistej płaskurki - prawdziwie włoskie spaghetti! Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy manny wytwarzane jest na wodzie źródlanej z Alp Trydenckich. Makaron z pełnoziarnistej płaskurki Alce Nero jest bogaty w błonnik i jest idealny w połączeniu z naszymi sosami pomidorowymi lub warzywami. Opakowanie makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru. BIO pełnoziarnisty makaron do zdrowego spaghetti Uwielbiasz spaghetti? Zrób je w jeszcze zdrowszej wersji. Pełnoziarnisty makaron z płaskurki doda spaghetti jeszcze więcej walorów zdrowotnych. Jakich? Jest doskonałym źródłem węglowodanów, które powinny być podstawowym makroskładnikiem odżywczym w naszej diecie. Produkty z płaskurki są sycące, np. makaron podany z warzywami to posiłek bardzo smaczny i lekki, po który mogą sięgnąć osoby troszczące się o linię. jest bardzo bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, odpowiadających za prawidłowe działanie układu nerwowego dostarcza organizmowi selen, magnez, wapń, fosfor, cynk płaskurka ma dużo potasu, jednocześnie niewiele sodu, a więc polecana jest osobom z problemami z sercem To najzdrowszy makaron do spaghetti! Smacznego i zdrowego. :) EKOlogiczny makaron z Włoch Rolnicy Alce Nero od lat uprawiają tę płaskurkę na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari. Ścieżka makaronu z płaskurki Alce Nero zaczyna się jesienią, kiedy odbywa się siew. Po siewie płaskurka musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej 6 miesięcy, a gdy kłos stanie się intensywnie złocistożółty, pszenica jest gotowa do zbioru. Wszystkie zbiory, koordynowane przez partnera Mediterre.bio, są śledzone i sprawdzane, czekając na przetworzenie przez Molino De Vita, również partnera marki. Na zielonym terenie, z dala od głównych dróg, młyn przetwarza płaskurkę w kaszę mannę przy użyciu zaawansowanych technologii i wolnoobrotowych walców rozdrabniających, które w jak największym stopniu zachowują jakość płaskurki. Wreszcie kasza manna trafia do Trentino, gdzie źródlana woda z Alp spotyka się z mistrzostwem wytwórców makaronu Felicetti, również członków Alce Nero, dając życie 100% włoskiemu, organicznemu makaronowi gwarantowane przez członków Grupy Alce Nero. makaron z ekologicznych upraw we Włoszech bez konserwantów, ulepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku z mąki ekologicznej płaskurki z płaskurki uprawianej wyłącznie naturalnymi, bezpiecznymi metodami bez sztucznych nawozów i chemicznych oprysków bezpieczny i pyszny produkt z certyfikatem BIO! BIO Makaron pełnoziarnisty z płaskurki spaghetti - dodatkowe informacje SKŁADNIKI: mąka z płaskurki z pełnego przemiału* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania'al dente': 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 1447 kJ/342 kcal;Tłuszcz - 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 66 g w tym cukry - 3,2 g; Błonnik - 7,8 g; Białko - 11 g; Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI Zawartość opakowania: 500 gramów. Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alce Nero
Typ
  • Orkiszowy
Rodzaj
  • Spaghetti
Waga (g)
  • 520
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 12
Cechy
  • Nie zawiera cukru
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio

Opinie Alce Nero Makaron Orkiszowy Spaghetti Bio 500G Ropczyce

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,58 na podstawie 6 opinii
  • d...7
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    idealny do spagetti w zdrowej wersji bez tradycyjnej pszenicy
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • m...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ważne, że z orkiszu.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry
  • m...4
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • g...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.