Nanga Chaga Guz Brzozy Cięty 250G Reszel

Składniki: Chaga - Inonotus obliquus - 250g posiekany Klasyfikacja: Zioła Chaga (Inonotus obliquus) to grzyb, który rośnie na pniach brzozy w chłodniejszym klimacie półkuli północnej. Na pierwszy rzut oka nie wygląda zbyt atrakcyjnie i w ogóle nie przypomina grzyba. Wygląda to tak, jakby ktoś …

od 61,60 Najbliżej: 31 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Składniki: Chaga - Inonotus obliquus - 250g posiekany Klasyfikacja: Zioła Chaga (Inonotus obliquus) to grzyb, który rośnie na pniach brzozy w chłodniejszym klimacie półkuli północnej. Na pierwszy rzut oka nie wygląda zbyt atrakcyjnie i w ogóle nie przypomina grzyba. Wygląda to tak, jakby ktoś podpalił fragment drzewa. Czasami znacznie wystaje z pnia i tworzy skupisko. Ten grzyb nazywa się chaga. Od wieków stosowany jest w medycynie północnej i wschodniej Europy, głównie w postaci wywaru. Cechy zdrowotne Wspomaga pracę układu odpornościowego Chaga zawiera ogromną ilość beta-glukanu, który pomaga zrównoważyć układ odpornościowy. Oznacza to, że chaga może poprawić jego pracę, a w razie potrzeby może go również spowolnić, gdy jest zbyt aktywny. Badania wykazały również, że chaga aktywuje komórki układu odpornościowego odpowiedzialne za walkę z rakiem we wczesnym stadium. Badania trwają i potrzebne są dalsze testy w tej kwestii. Wiemy na pewno, że chaga jest skuteczna we wspieraniu standardowych metod leczenia raka, takich jak chemioterapia, poprzez kompensację negatywnych skutków ubocznych. Nie można jednak z całą pewnością stwierdzić, że chaga spowalnia rozwój raka. Pozytywny wpływ na błonę śluzową przewodu pokarmowego Chaga wspomaga gojenie się ubytków w żołądku i dwunastnicy. Działa kojąco i łagodząco na wszelkie podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu Badania wykazały, że kwas betulinowy w chaga ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu we krwi. DAWKOWANIE I ZASTOSOWANIE Zmiażdżona chaga: Wlej 2-4 łyżki chaga do rondla z 2 szklankami wody. Gotuj przez 15-30 minut. Możesz spożywać bez ograniczeń. Wlej chagę i gotuj wiele razy, aż bulion straci swój kolor. Mielona chaga: Wsyp 1-2 łyżeczki proszku do likieru i zalej go wrzątkiem. Pozostaw na 15 minut lub dłużej. Napar można pić bez ograniczeń. SKŁAD Chaga - 100%. Surowiec najwyższej jakości! CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY Chaga to wysoce skoncentrowana grzybnia wystająca z pnia brzozy zakażonej pasożytniczym (ale nietoksycznym) grzybem Inonotus obliquus. Zewnętrzna część jest ciemna, twarda i popękana, często wygląda jak spalone drewno i nazywana jest sklerocją. Wnętrze ma rdzawy żółto-brązowy kolor.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Nanga
Typ produktu
  • Napoje
Waga (g)
  • 250
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański