Nobi Rzodkiew Oshinko (Takuan) Marynowana W Zalewie 1Kg Rawa Mazowiecka

Powodem OBNIŻENIA CENY jest Krótki termin przydatności Do spożycia! 28/07/2025 (Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką 19,41 / szt.) Rzodkiew japońska (Daikon lub Oshinko) jest niezmiernie popularnym warzywem w krajach azjatyckich, wykorzystywane głównie do potraw duszonych, smażonych oraz …

od 16,70 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Powodem OBNIŻENIA CENY jest Krótki termin przydatności Do spożycia! 28/07/2025 (Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką 19,41 / szt.) Rzodkiew japońska (Daikon lub Oshinko) jest niezmiernie popularnym warzywem w krajach azjatyckich, wykorzystywane głównie do potraw duszonych, smażonych oraz zup. Wersja marynowana to idealny dodatek do sushi, sashimi oraz dań mięsnych gdzie smak rzodkwi przełamuje pozostałe smaki. Oshinko ma piękny, żółty kolor i wyraźny, słodki smak. Pociętą w paski lub plasterki serwuje się także solo jako przekąskę lub dodatek do dań, można ją też użyć jako oryginalny składnik sałatek. W wolnym tłumaczeniu Daikon oznacza „wielki korzeń” a związane jest to z ogromnymi wymiarami, które rzodkiew japońska może osiągać. Kiedy pozostawimy ją w spokoju osiągnie długość około metra oraz wagę nawet 50 kg. Oczywiście do celów spożywczych nikt tak długo rzodkwi nie hoduje, tym samym jest ona zbierana po osiągnięciu kilku kilogramów, następnie jest suszona na słońcu (aby pozbyć się nadmiaru wody i nadać elastyczności), po czym jest marynowana w soli lub innych dodatkach zależnych od regionu Japonii (mogą to być np. otręby ryżowe, cukier, papryka, wodorosty, przyprawy). Tak przygotowana rzodkiew umieszczana jest w naczyniu i marynuje się przez okres kilku miesięcy. Po zakończonym procesie marynowania Daikon nabiera żółtego koloru, jest chrupiąca, ostra a zarazem słodka. Składniki Zawiera źródło fenyloalaniny. Rzodkiew (85%) Woda sól kwasy: cytrynowy, octowy środki konserwujące: sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu substancje słodzące: sacharyna, acesuflam K, aspartam barwnik E101 W 100 g produktu energia: 64 kJ / 16,2 kcal tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g węglowodany: 83,5 g w tym cukry: 0,3 g białko: 0,3 g sól: 2 g Ze względu na swoje właściwości zdrowotne oraz zasób w witaminę C i A (porcja 100g dostarcza 40% dziennego zapotrzebowania na witaminę C.), jest świetnym dodatkiem do wszelkich dań, surówek, jako przekąska, zagryzka oraz oczywiście jako komponent sushi/sashimi. W Japonii spożywana jest również po posiłku, aby wyregulować pracę jelit i wspomóc układ trawienny. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Importer: Nobi Kraj pochodzenia: Chiny Termin przydatności do spożycia 28/07/2025

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • PanAsia
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański