Nobi Makaron Soba Japoński Brązowy Gryczany Porcje 300G Asia Kitchen (1607) Rawa Mazowiecka

Makaron soba to cienki, długi makaron o bladobrązowej barwie, spotykany w kuchni japońskiej oraz koreańskiej. Wyrabiany z mieszanki mąki pszennej i mąki gryczanej (rzadziej z samej gryki), po ugotowaniu staje się charakterystycznie kruchy i delikatny zarazem. Posiada subtelny, orzechowy smak, który …

od 6,40 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Makaron soba to cienki, długi makaron o bladobrązowej barwie, spotykany w kuchni japońskiej oraz koreańskiej. Wyrabiany z mieszanki mąki pszennej i mąki gryczanej (rzadziej z samej gryki), po ugotowaniu staje się charakterystycznie kruchy i delikatny zarazem. Posiada subtelny, orzechowy smak, który wspaniale komponuje się z lekkimi bulionami i sosami, owocami morza oraz świeżymi warzywami. Makaron soba podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno, w letnich i zimowych odsłonach. Jako zaru soba - makaron maczany w aromatycznym sosie mentsuyu - stanowi wspaniałą, orzeźwiającą przekąskę na gorące dni. W wydaniu yakisoba - smażony w słodko-wytrawnym sosie z warzywami i ulubionym białkiem - sprawdzi się jako pełny, pożywny posiłek dla całej rodziny, a w noworocznej zupie toshikoshi soba pokrzepi i rozgrzeje, jak dobry polski rosół. :) Soba to pyszny, lekkostrawny dodatek o szerokim zastosowaniu. Podsmaż go na chrupko, zatop w gorącej zupie lub spleć w warkoczyki i oblej pikatnym sosem. Rewelacyjny także w formie koreańskiej sałatki makaronowej - bibim naengmyeon! Sposób przygotowania: Makaron gotujemy we wrzącej wodzie przez 3-5 minut, a następnie odcedzamy i przepłukujemy, aby pozbyć się nadmiaru skrobi. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Kraj pochodzenia: Chiny

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Asia Kitchen
Rodzaj
  • Azjatycka
Waga (g)
  • 300