Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Pyrzyce

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej ❤️ JEDNOŚĆ ❤️ ✔️ Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek k-inarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały …

od 62,90 Najbliżej: 30 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej ❤️ JEDNOŚĆ ❤️ ✔️ Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek k-inarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw. Ta książka to absolutna klasyka k-inarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej. Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To obszerne kompendium k-inarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość. Publikacja jest wspaniałym pomysłem na prezent na wiele różnych okazji. „O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz k-inarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”. Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka k-inarna, autorka książki kucharskiej „Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz Autorzy: Giovanni Ballarini EAN: 9788381440707 Głębokość: 52.000000 ISBN: 978-83-8144-070-7 Liczba stron: 768 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2019 Szerokość: 195 Wydanie: 1 Wydawnictwo: Jedność Wysokość: 265 ✔️ Autorzy: Giovanni Ballarini Wydanie: 1 Rok wydania: 2019 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-8144-070-7 Wysokość: 265 EAN: 9788381440707 Szerokość: 195 Głębokość: 52.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Jedność Liczba stron: 768 Produkt fabrycznie nowy. ➡️ Kategoria :Kultura i rozrywka/Książki i Komiksy Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej ✅ JEDNOŚĆ ✅ Numer: 9788381440707, PLA-9788381440707. ✅ Waga: 0.22 kg.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • GIOVANNI BALLARINI
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 768
Tematyka
  • Kuchnia włoska
ISBN
  • 9788381440707
Model
  • twarda

Opinie Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Pyrzyce

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 11 opinii
  • Monika
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jedna z lepszych pozycji na rynku, kompendium wiedzy o kuchni włoskiej. Mam sporo podobnych pozycji, ta wygrywa profesjonalizmem. gorąco polecam.
  • k...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra książka do gotowania. Wszystko co potrzebne w jednym miejscu. Wszystko wytłumaczone krok po kroku.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Anna
    5
    Lubię, kiedy nowe nieznane mi do tej pory przepisy kulinarne potrafią mnie zachwycić oryginalnością, prostym sposobem wykonania, a co dodatkowo ich składniki są łatwo dostępne na polskim rynku. Możemy również sami we własnym ogródku wyprodukować warzywa, które stanowią zdrowy i smaczny bazowy składnik doskonały do głównych dań, a zarazem w codziennej sprawiającej nam radość ich konsumpcji. Kuchnia włoska od wielu lat zachwyca, prawdziwych jej smakoszy tymże mogą, oni sami wprowadzić do podanych przez autora przepisów kulinarne zmiany przygotowując je nieco inaczej, jeśli nieposiadaną do podanego przepisu składnika. Autor książki pt. ''Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej'' Giovanni Ballarini z ogromnym zawodowym zaangażowaniem opracował tę kulinarną publikację, która to wzbudziła we mnie od samego początku ogromne zainteresowanie, gdyż kuchnia włoska jest mi osobiście bardzo bliska ze względu na przyrządzane przeze mnie znane nam popularne przysmaki. Przykład. Wszelkiego rodzaju przepisy ciasta na pizzę. Wiedza autora na temat przyrządzania dań włoskich została bardzo dobrze przez niego opracowana pod względem merytorycznym, jak i praktycznym. Najważniejsze jest to, że po ciężkim dniu spędzonym w pracy możemy dzięki zapoznaniu się z główną treścią tej kulinarnej publikacji przyrządzić swój ulubiony włoski przysmak. Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na następujące przepisy kuchni włoskiej: Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na następujące przepisy kuchni włoskiej: Sałatka z awokado, szpinakiem i fetą, dorsz suszony gotowany na parze z ziołami i czerwoną cebulą, dorsz w pomarańczach, naleśniki ze szparagami i szynką dojrzewającą, omlet z pomidorami, bazylią i fetą, omlet z kurkami i natką pietruszki, kanapeczki z omletów, rolada jajeczna ze szpinakiem, jajka na półtwardo ze szpinakiem i pomidorami, sałatka z cukinią i szynką, słone rogaliki, tarta z kalafiorem i wołowiną, torcik ziemniaczano - serowy, suflet z parmezanem, babeczki orkiszowe z serem brie, placek cukiniowy z ziołami i serem scamorza, przekąski serowe z ziołami, bułeczki z rozmarynem, placek z malinami, kruche ciasteczka, budyń brzoskwiniowy, mus czekoladowy, tiramisu wegańskie. Każdy miłośnik kuchni włoskiej znajdzie odpowiedni do wykonania dla siebie kulinarny przepis. Pozytywnym aspektem, który mi się bardzo spodobał jest to, że autor zadbał o to, że ujawnił krok po kroku osobiste sekrety kulinarne, w jaki sposób można czerpać radość z gotowania dań włoskich. Zadbał również oto, aby jego kulinarny język przekazu dla Czytelnika był zrozumiały. Elementem dodatkowym w tej książce są: piękne zaprezentowane zdjęcia potraw, trafnie dopasowana do całości okładka nawiązująca do jej tytułu, grafika oraz zamieszczony w niej czytelny tekst. Książkę tę polecam mieć w swojej kulinarnej kolekcji.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Znakomita książka wydana w bardzo atrakcyjny sposób; świetne przepisy i praktyczne porady.
  • Wioleta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dużo przepisów, inspirujące dania
    • jakość wydania