Błonnik bambusowy 100 g Puławy

Błonnik bambusowy Błonnik bambusowytowłóknopozyskiwanez pędów bambusa. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnikainiskązawartością węglowodanów. Mąka bambusowanadaje się dowypiekówoniskiejzawartości węglowodanów,cojestważnymelementemdiety ketogenicznejiniskowęglowodanowej. Włóknabambusowew …

od 3 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Błonnik bambusowy Błonnik bambusowytowłóknopozyskiwanez pędów bambusa. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnikainiskązawartością węglowodanów. Mąka bambusowanadaje się dowypiekówoniskiejzawartości węglowodanów,cojestważnymelementemdiety ketogenicznejiniskowęglowodanowej. Włóknabambusowew naturalny sposóbpoprawiająteksturęwypieków.Dodanedo ciastadająmiękkieidelikatnewykończenie.Ichdoskonałachłonnośćwodyzapewniauzyskanieprecyzyjnejtekstury ciasta.Jednakzawartośćwodywwypiekachpowinnabyćzawszezwiększona.Jestidealnydobiszkoptów,chlebów,ciasticiasteknadiecieketo. Błonnikbambusowymarównieżdodatkowąkorzyśćwpostaci zapobiegania tworzeniusię kryształków lodu podczas zamrażania wypieków. Mąka bambusowa jest bezwonna ibez smaku, niewpływana smakpotraw. WłóknabambusoweiichstrukturaOferujemydwa rodzajewłókienbambusowych.Każdewłóknomainną strukturę,cowartowziąćpoduwagę,stosując jew przepisach. WłóknobambusoweBF100maluźnykształt,bardziej przypomina tradycyjną mąkę.Sprawdzasię w naleśnikach,tortillach,racuchachisłodkich wypiekach.PochłaniaznaczniemniejwodyniżBłonnikBF200. BambusFibreBF200mastrukturę przypominającą watę. Możnagostosowaćdo naleśników, słodkichwypieków,pierogów,patelni,klusek,tortilli i innych suchych potraw.Przywyrabianiuciastnależyzwrócić uwagę najędrność,gdyżwłóknatenieco lepiejchłonąpłynne składniki.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Rafex
Waga (g)
  • 100