Przewodnik do ćwiczeń z technologii przetwórstwa owoców i warzyw Pszów

Każdy temat ćwiczeniowy składa się z dwóch części: wprowadzającej i opisowej. W części wprowadzającej podano: zagadnienia ogólne związane z tematem ćwiczenia, wymagania dotyczące surowca lub półproduktu, poszczególne fazy procesu technologicznego i charakterystyczne wielkości określające przerób, …

od 28 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Każdy temat ćwiczeniowy składa się z dwóch części: wprowadzającej i opisowej. W części wprowadzającej podano: zagadnienia ogólne związane z tematem ćwiczenia, wymagania dotyczące surowca lub półproduktu, poszczególne fazy procesu technologicznego i charakterystyczne wielkości określające przerób, właściwości produktu, obliczenia receptur i wydajności, wymagania dotyczące produktu gotowego i jego ewentualne wady i przyczyny je wywołujące. W części opisowej podano: zadania do wykonania, cel ćwiczenia, wskazówki dotyczące sposobu wykonania ćwiczenia i przeprowadzenia potrzebnych obliczeń. W zakończeniu każdego tematu podano bibliografię, dotyczącą danego ćwiczenia i pogłębiającą przerabiane zagadnienia ćwiczeniowe. Autorzy: Jan Oszmiański, Jerzy Sożyński Format: 16.5x23.5 Ilość stron: 91 Rok wydania: 2001 Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Tematyka
  • Rolnictwo
ISBN
  • 8387866431
Rok wydania
  • 2001
Ilość stron
  • 91
Okładka
  • Miękka