Weck Mini Słoik Z Pokrywką 80 Ml Op. 12 Szt. (We08060P) Pszczyna

WECK Mini-Sturz Słoik 80 ml z pokrywą op. 12 szt Kod produktu: WE08060P Pojemność: 0.08 l Średnica: 6 cm Wysokość: 5.2 cm Producent: J. WECK GmbH u. Co. KG, Wehr-Öflingen GERMANY Podstawowy kod kreskowy EAN i symbol producenta: | WE-080-60P | WE08060P UWAGA - słoiki z samymi pokrywami, bez zapinek …

od 83,17 Najbliżej: 26 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

WECK Mini-Sturz Słoik 80 ml z pokrywą op. 12 szt Kod produktu: WE08060P Pojemność: 0.08 l Średnica: 6 cm Wysokość: 5.2 cm Producent: J. WECK GmbH u. Co. KG, Wehr-Öflingen GERMANY Podstawowy kod kreskowy EAN i symbol producenta: | WE-080-60P | WE08060P UWAGA - słoiki z samymi pokrywami, bez zapinek i uszczelek Któż nie zna oryginalnych unikalnych w swym designie słoików do wekowania WECK zwane słoikami WECK czyli po naszemu WEKI ! :-) są one używane do wekowania w większości gospodarstw domowych na świecie już od ponad wieku. ( jak ten czas leci... ;-) Historia tej rodzinnej firmy rozpoczęła się 1 stycznia 1900 r. Johann Weck i Georg van Eyck założyli tego dnia przedsiębnoirstwo w Öflingen w południowym Badenii J. WECK i in. Co. Przedmiotem działalności była sprzedaż słoików wekowych, pokryw wekowych, garnków wekowych oraz akcesoriów wekowych marki WECK. czyli po krótce mówiąc wszytkiego co jest związane z WEKAMI. Jest to historia miłości do przetworów domowych i wyrobów ze świeżych owoców i warzyw którą można było krótko opisać: Historia wekowania - firmy WECK. Weck Glaswerk GmbH, która obecnie jest jedną z najbardziej znanych hut szkła w Niemczech, posiada szeroką gamę produktów. Oferuje opakowania szklane dla przemysłu spożywczego i przetworów domowych. Sukces WECK opiera się na wieloletnim doświadczeniu w zakresie produkcji szkła pustego, wynika również z tego, że elastycznie reaguje na potrzeby i życzenia klientów. Jako firma zorientowana na klienta dąży do ciągłego doskonalenia, aby nie tylko rozwijać różnorodność produktów, ale także promować innowacje w firmie. Celem firmy WECK jest zagwarantowanie klientom najwyższego poziomu jakości i satysfakcji. i oczywiście nieprzerwane produkowanie i dostarczenia do milionów gospodarstw domowych doskonałych słoiczków - WEKÓW :-) PORADY & TRIKI Podstawy wekowania (konserwowaniapotraw) Konserwowanie / wekowanie jest naprawdę bardzo łatwe, jeśli zastosujesz się do kilku prostych zasad. Tutaj znajdziesz porady i wskazówki profesjonalistów WECK w dziedzinie gotowania. SŁOIKI DO WEKOWANIA I ICH RODZAJE Jeśli chcesz zawekować warzywa lub owoce w całości (na przykład ogóraski lub szparagi), użyj wysokich słoików. Jeśli produkty są cięte na małe kawałki, odpowiednie są również typy słoików bulwiaste te w kształcie tulipana lub słoje ozdobne. Kształt takiego słoja nadaje się również do wekowania gotowej i przerobionej żywności (ciasta, chleb, przetwory mięsne, pasztety etc... etc ...) oraz butelek na soki, likiery itp. Uszczelki, pierścienie uszczelniające i sprężyny klamrowe i zaciski Do każdego słoika potrzebny jest odpowiedni pierścień uszczelniający i dwa zaciski sprężynowe, aby zapewnić dokładne zamknięcie podczas gotowania. jeśli kupujesz zatem u nas słoiczki upewnij się czy masz dodatkowe akcesoria! Szczypce do słoików i lejki Dzięki nim gorące szkło można łatwo wyjąć z garnka po zagotowaniu. Lejek do napełniania - Dzięki niemu nic się nie rozlewa a krawędź słoja pozostaje czysta. Lejek nadaje się do słojów z otworem od 100 mm Ø. Etykiety Jeśli jesteś sprytny i lubisz porządek, możesz oznaczyć swoje słoje w spiżarni. dzięi temu nawet po miesiącach nadal będziesz wiedział, co jest w słoiku i kiedy było gotowane. Sprawdź stan materiału! Czy Twoje słoiki, wieczka i gumowe pierścienie są w idealnym stanie? Nawet najmniejsze uszkodzenie może zagrozić szczelnemu zamknięciu, a tym samym powodzeniu przy wekowaniu. Pierścieni uszczelniających nie można używać przecież w nieskończoność. Sprawdź, czy nadal gumki idealnie pasują do okularów słoików i czy nie są już porowate. Zwróć uwagę na higienę Umyj szkło słojów w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Następnie spłucz ciepłą, czystą wodą. Mocno zabrudzone weki najlepiej gotować przez kilka minut. Jeśli to możliwe, pozostaw je w gorącej wodzie aż do czasu użycia. Krążki do wekowania / pokrywki / te nowe lub używane, gotuj w wodzie z octem. Następnie spłucz ciepłą, czystą wodą. Napełnianie Słojów do napełniania użyj lejka. Jeśli masz „grudkowate” przetwory, napełnij słój po brzegi czystym, cienkim roztworem cukru. Zbyt dużo płynu jest automatycznie wyciskane i wypychane z naczynia podczas gotowania. W przypadku potraw „papkowatych” takich jak np. mus jabłkowy, przynajmniej 1 cm powinien pozostać w zapasie do krawędzi słoja. W przeciwnym razie jedzonko może zwiększając swą objętość po podgrzaniu dostać się pomiędzy pierścień konserwujący a szkło, a nawet spowodować peknięcie i rozszczelnienie słoja! Wielkogabarytowe przetwory, takie jak np. przetwory mięsne czy kiełbaski, należy umieszczać tylko do około 4 cm poniżej krawędzi Szkła, a ciasta tylko do połowy wysokości Słoja. Umieszczanie słojów w garnku Umieść słoiki na druciaczku umieszczonyn na podstawce w garnku. słoiczki mogą się one dotykać, ale nie powinny być zaklinowane. Nalej tyle wody, aby największy lub górny słój znajdował się co najmniej w trzech czwartych swojej wysokości i był otoczony wodą. Dolne Słoje mogą być całkowicie zanurzone w wodzie. Uwaga: Woda napełniająca musi odpowiadać temperaturze zawartości szkła na początku procesu wrzenia! Podgrzewanie gotowanie i wekowanie Zamknąć garnek i ustawić temperaturę określoną w przepisie. Dopiero po osiągnięciu temperatury zaczyna się czas wrzenia. Nie wolno obniżać zalecanej temperatury i czasu gotowania. Po zakończeniu gotowania natychmiast wyjmij słoje z garnka. W przeciwnym razie próżnia może być zbyt słaba, a potrawy w słoju mogą stać się miękkie i nieestetyczne a w skrajnych przypadkach mogą nawet się zepsuć i zakwasić. Pod żadnym pozorem nie wolno zakrywać słojów ściereczką, nie wolno także narażać ich na ochłodzenie i przeciągi, nie wolno również stawiać na zimnej powierzchni, a nawet spłukiwać zimną wodą! Usuń stalowe wsporniki / klipsy Gdy słoje całkowicie ostygną, zdejmij klipsy. Możesz teraz zweryfikować, czy słoiki są naprawdę zamknięte, dotykając pokrywki. słoje można stawiać jeden na drugim bez potrzeby stosowania klipsów. A na koniec... przez cały rok ciesz się z całą Twoją Rodziną i Twoimi Bliskimi własnoręcznie, pieczołowicie wyprodukowanymi i skomponowanymi na bazie własnej receptury domowymi przetworami bez konserwantów, sztuczncyh barwników i polepszaczy smaku. i pamiętaj że dobrym smakiem najlepiej dzielić się z bliskimi :-] Unikatowy symbol produktu: >>> WE08060P | 4011162080904 --------------------------------------------------------------- zdjęcia przedstawiają przykładową aranżację --------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------- zdjęcia przedstawiają przykładową aranżację ---------------------------------------------------------------

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Kolor
  • Przezroczyste
Producent
  • Weck
Rodzaj
  • Słoiki
Materiał
  • Szklane
Informacje dodatkowe
  • Możliwość mycia w zmywarce