Mcusta Zanmai Classic Black Nóż Szefa Gyuto 24Cm (Hkb3007D) Pszczyna

Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, …

od 1 039 Najbliżej: 30 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10 Rękojeść - pakka wood Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 38,7 cm Długość ostrza - 24,0 cm Szerokość klingi - 5,0 cm Grubość klingi - 2,2 mm Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny Waga - ok. 250 g Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu. Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji. Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych. VG10 została opracowana przez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali stosowanej w wytwarzaniu noży. W swojej ofercie posiadają szereg stali „serii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez bardzo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być produkowane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, ale dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu sprawiają że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się nawet do 64 HRC, przy czym najczęściej zostaje na poziomie 60-61 HRC. Odporność VG-10 na rdzę i patynę sprawia że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, doskonale też sprawdzą się jako prezent. Skład stali: Węgiel: 1% Chrom: 15% Molibden: 2% Wanad: 0,2% Kobalt: 1,5% Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu. Gwarancja obejmuje wyłącznie wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że: - narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane; - stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach; Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji. O szczegóły pytaj bezpośrednio nas! Gdy chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie Ci pomożemy – skontaktuj się z nami drogą telefoniczną 697 885 545, 783 424 500 lub mailową sklep@nagrillu.pl

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Mcusta Zanmai
Model
  • Classic Damascus
Rodzaj
  • Noże szefa kuchni
Kolor
  • Czarne
Długość ostrza
  • 24 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali