Nasiona Na Kiełki Rzeżucha 30G Przedbórz

Nasiona na kiełki, rzeżucha, 30g W. LEGUTKO Nasiona na kiełki - rzeżucha 30 gRzeżucha jest jednym z gatunków najczęściej uprawianych na kiełki. Jej zielone pędy charakteryzują się przyjemnym, lekko pikantnym smakiem. Zazwyczaj cieszymy się nimi wiosną, gdy nachodzi Wielkanoc. Jej kiełki warto …

od 6,08 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Nasiona na kiełki, rzeżucha, 30g W. LEGUTKO Nasiona na kiełki - rzeżucha 30 gRzeżucha jest jednym z gatunków najczęściej uprawianych na kiełki. Jej zielone pędy charakteryzują się przyjemnym, lekko pikantnym smakiem. Zazwyczaj cieszymy się nimi wiosną, gdy nachodzi Wielkanoc. Jej kiełki warto spożywać jednak przez cały rok, a nie tylko od święta.Kiełki rzeżuchy można dodawać do: - potraw ze świeżych warzyw, - duszonych i pieczonych mięs wszelkiego typu, - twarogu, - dań z jajek, - zupy zamiast natki pietruszki, - posypać nimi ziemniaki.Dla organizmu jest to źródło cennych składników odżywczych, - enzymów, - soli mineralnych, - aminokwasów - witaminC, PP, - wapń, - magnez, - potas, - sód. Sposób wysiewu: - Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. - Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.W opakowaniu znajduje się 30 gram nasion na kiełki - rzeżucha. Na torebce znajdują się wskazówki na temat uprawy kiełków i termin przydatności do wysiewu. Certyfikat: brak Produkt nie zawiera: nie dotyczy Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.1 Waga (g): 0.1 Kod producenta: WG-7491933 EAN: 5903837491933 Cechy dodatkowe: brak Marka: W. Legutko Nazwa handlowa: Nasiona na kiełki EAN (GTIN): 5903837491933 Rodzaj: rzeżucha Typ: kiełki Gabaryt: Paczkomaty InPost: Gabaryt A (maks. 64x38x8cm, maks 25kg) Nasiona na kiełki - rzeżucha 30 gRzeżucha jest jednym z gatunków najczęściej uprawianych na kiełki. Jej zielone pędy charakteryzują się przyjemnym, lekko pikantnym smakiem. Zazwyczaj cieszymy się nimi wiosną, gdy nachodzi Wielkanoc. Jej kiełki warto spożywać jednak przez cały rok, a nie tylko od święta.Kiełki rzeżuchy można dodawać do: - potraw ze świeżych warzyw, - duszonych i pieczonych mięs wszelkiego typu, - twarogu, - dań z jajek, - zupy zamiast natki pietruszki, - posypać nimi ziemniaki.Dla organizmu jest to źródło cennych składników odżywczych, - enzymów, - soli mineralnych, - aminokwasów - witaminC, PP, - wapń, - magnez, - potas, - sód. Sposób wysiewu: - Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. - Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.W opakowaniu znajduje się 30 gram nasion na kiełki - rzeżucha. Na torebce znajdują się wskazówki na temat uprawy kiełków i termin przydatności do wysiewu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Legutko
Rodzaj
  • Kiełki