Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji Prusice

4,5
1 opinia

"Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie, które pamiętamy z domu naszych rodziców lub dziadków, ale których dziś sami często nie umiemy przygotować, …

od 49,59 Najbliżej: 28 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

"Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie, które pamiętamy z domu naszych rodziców lub dziadków, ale których dziś sami często nie umiemy przygotować, np. krupnik, leniwe pierogi, ogórki kiszone, rydze smażone czy ciasteczka ze skwarek. Przepisy są zebrane w kilku tematycznych rozdziałach: zupy, potrawy z mąki i ziemniaków, potrawy mięsne, dania z ryb, warzywa, smakołyki, dodatki i napoje. Na końcu książki zamieszczony został alfabetyczny indeks przepisów oraz miary i wagi. Całość bogato i dowcipnie ilustrowana przez Autorkę, na wzór wydanej w 2015 roku książki "Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli", cieszącej się ogromnym zainteresowaniem. Joanna Furgalińska - absolwentka Katowickiego Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Specjalizuje się w litografii barwnej, ilustracji książkowej i malarstwie. Miała wiele wystaw indywidualnych, między innymi dwukrotnie w Ottawie (grafika), dwukrotnie w Amsterdamie (grafika) i wielu innych miejscach. Jest autorką ilustracji do kilkudziesięciu książek. Wydała kilka autorskich książek dla dzieci. Jest także autorką pozycji "Ślónsko godka - ilustrowany słownik dla Hanysów i Goroli" oraz książki kulinarnej "Ślónsko kuchnia. Dla Hanysów i Goroli". Prace autorki znajdują się w zbiorach muzealnych w kraju oraz w kolekcjach prywatnych w kraju i za granicą. Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji – Odkryj smaki dzieciństwa „Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to elegancko wydana książka autorstwa Joanny Furgalińskiej, która przenosi nas w świat tradycyjnych polskich potraw. Znajdziesz w niej przepisy na dania, które pamiętamy z domów naszych rodziców i dziadków, a które dziś często wydają się nam trudne do przygotowania. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy polskiej kuchni Osoby pragnące odkryć tradycyjne przepisy Kucharze amatorzy, którzy chcą wzbogacić swoje umiejętności Rodziny, które chcą wspólnie gotować i pielęgnować tradycje Osoby poszukujące inspiracji do przygotowania domowych posiłków Co zyskasz dzięki tej publikacji? Przepisy na klasyczne polskie potrawy, takie jak krupnik, leniwe pierogi czy ogórki kiszone Praktyczne porady dotyczące przygotowania tradycyjnych dań Możliwość odkrycia smaków z dzieciństwa i ich odtworzenia w domowej kuchni Inspiracje do wspólnego gotowania z rodziną i przyjaciółmi Alfabetyczny indeks przepisów oraz miary i wagi na końcu książki Kluczowe tematy i obszary Tradycyjne polskie zupy Potrawy z mąki i ziemniaków Mięsne dania Potrawy rybne Warzywa i dodatki Smakołyki i napoje O Autorze Joanna Furgalińska to absolwentka Katowickiego Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Specjalizuje się w tworzeniu książek kulinarnych, a jej wcześniejsza publikacja „Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli” zdobyła ogromne zainteresowanie. O Wydawcy Wydawnictwo Naukowe PWN to renomowany wydawca, który od lat dostarcza wysokiej jakości publikacje naukowe i popularnonaukowe, w tym książki kulinarne. Jego misją jest promowanie wiedzy i kultury poprzez literaturę. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo Naukowe PWN Spółka AkcyjnaGottlieba Daimlera 202-460 Warszawaasystent.marketing@pwn.com.pl22 6954321

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Joanna Furgalińska
Wybrane wydawnictwa
  • PWN
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2016
Ilość stron
  • 144
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia polska
ISBN
  • 9788301187682
Dystrybucja
  • None

Opinie Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji Prusice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Nie jest to zwyczajna, książka kucharska. Nie ma tutaj żadnych zdjęć potraw. Nie ma zwykłego spisu potrzebnych składników, ani też zwykłego opisu przygotowania każdego z dań. Wszystko zaprezentowane jest zupełnie inaczej niż zwykle, a mianowicie w formie obrazkowej. Nieco dziwnie? Prawda, ale za to jak fajnie i ciekawie! Przy każdym przepisie na dole strony narysowane są potrzebne składniki oraz ich waga lub ilość. Sposób przygotowania także pokazany jest za pomocą obrazków. Wydawać by się mogło, że panuje tutaj ogromny chaos, ale tak naprawdę wszystko jest ponumerowane, oznaczone strzałkami i dodatkowo opisane. Po dokładnym przyglądnięciu się sami zauważymy, że wszystko to jest jasne i zrozumiałe :)