Zdjęcie Kiszone Specjały Biało-Czerwona Kapusta Kiszona 850G - Prusice

Kiszone Specjały Biało-Czerwona Kapusta Kiszona 850G Prusice

Kiszona kapusta biało czerwona Kiszone Specjały To nasza propozycja dla kulinarnych patriotów. Połączyliśmy tu białą kapustę z czerwoną, a wszystko okrasiliśmy solą kłodawską. Fantastyczny dodatek do tradycyjnego polskiego niedzielnego obiadu. Świetna do bigosów czy jako farsz na pierogi i …

Ostatnia znana cena: 19,50 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Kiszona kapusta biało czerwona Kiszone Specjały To nasza propozycja dla kulinarnych patriotów. Połączyliśmy tu białą kapustę z czerwoną, a wszystko okrasiliśmy solą kłodawską. Fantastyczny dodatek do tradycyjnego polskiego niedzielnego obiadu. Świetna do bigosów czy jako farsz na pierogi i krokiety. Kiszona kapusta w słoiku to nieodłączny element diety dr Dąbrowskiej. Jest ona przygotowywana zgodnie z zasadami diety Pani Doktor. Kiszonki są niezwykle ważne w owocowo-warzywnej diecie dr Dąbrowskiej. Swoim głębokim i intensywnym smakiem uatrakcyjniają zwykłe posiłki. Dlaczego jest taka dobra? Przede wszystkim kapusta kiszona nie zawiera octu (jest więc kiszona, a nie kwaszona). Do kiszenia wybieramy wysokiej jakości składniki, czyli intensywna marchew czy najlepsza sól kłodawska kamienna niejodowana. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Kapusta kiszona jest niskokaloryczne i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując nasza kapusta kiszona jest: bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowane kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszone z sercem! Jak ją robimy? Biała kapusta połączona z kapustą modrą i z najlepszą solą kłodawską niejodowaną. Kiszona w kontrolowanej temperaturze na bieżąco przez cały rok, dzięki czemu jest zawsze świeża. Najpierw delikatnie ukiszona, "małosolna", a z czasem nabiera kwaśności. Jeśli nie chcesz czekać zostaw ją na jedną/dwie doby w pokojowej temperaturze, a szybko ukisi się mocniej. Nigdy jej nie płucz. Z czym ją jeść? Kapusta kiszona to nieodłączny element polskiej kuchni. Używana jako główny składnik kapuśniaków i bigosów, jako farsz do pierogów i pasztecików albo zwyczajnie jako dodatek do schabowego. Jak przechowywać? Ze względu na to, że nasz produkty są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 10 stopni). Ile przetrwa? Okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo są niepasteryzowane, jak już wspomnieliśmy. Składniki Kapusta biała, kapusta modra, sól kłodawska. Masa netto: 800g. To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.✳️

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kiszone Specjały
Rodzaj
  • Kapusta
Waga (g)
  • 800
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera substancji zbrylających