Mąka Żytnia typ 2000 Basia 0,9kg Proszowice

Dane produktowe Składniki Wartości odżywcze na 100 g produktu (*% na 100 g) Wartość energetyczna: 1322 kJ / 314 kcal (16%) Tłuszcz: 1,6 g (2%) w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g (2%) Węglowodany: 57,0 g (22%) w tym cukry: 1,1 g (1%) Błonnik: 17,0 g Białko: 9,3 g (19%) Sól: <0,01 g (<1%) …

od 4,61 Najbliżej: 24 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dane produktowe Składniki Wartości odżywcze na 100 g produktu (*% na 100 g) Wartość energetyczna: 1322 kJ / 314 kcal (16%) Tłuszcz: 1,6 g (2%) w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g (2%) Węglowodany: 57,0 g (22%) w tym cukry: 1,1 g (1%) Błonnik: 17,0 g Białko: 9,3 g (19%) Sól: <0,01 g (<1%) Witaminy i składniki mineralne na 100 g produktu (**% na 100 g) Tiamina: 0,23 mg (21%) Kwas foliowy: 99,3 µg (50%) Fosfor: 226 mg (32%) Magnez: 90,0 mg (24%) Żelazo: 3,0 mg (21%) Mangan: 2,7 mg (135%) * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). ** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1322 Wartość energetyczna (kcal) 314 Tłuszcz (g) 1.6 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.4 Węglowodany (g) 57 w tym cukry (g) 1.1 Błonnik (g) 17 Białko (g) 9.3 Sól (g) 0.01 Tiamina (B1) (mg) 0.23 Kwas foliowy (µg) 99.3 Żelazo (mg) 3 Magnez (mg) 90 Mangan (mg) 2.7 Fosfor (mg) 226 Structured Nutrition EU na 100 Wartość energetyczna 1322 kJ Wartość energetyczna 314 kcal Tłuszcz 1.6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g Węglowodany 57 g w tym cukry 1.1 g Błonnik 17 g Białko 9.3 g Sól 0.01 g Tiamina (B1) 0.23 mg Kwas foliowy 99.3 µg Żelazo 3 mg Magnez 90 mg Mangan 2.7 mg Fosfor 226 mg Opis produktu Nazwa produktu NielsenIQ Brandbank Basia Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 900 g Marka Basia Cechy bogata w błonnik Marka standaryzowana Marka - Basia Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 Marketing Kontakt GoodMills Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Diamentowa 247-341 Stradunia Opis produktu Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnikaPowstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiemJest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań*Fosfor, magnez, żelazo, mangan.**Tiamina, Kwas foliowy. O marce Z natury dla CiebieDobierz Basię by uzyskać najlepszy efekt:Z Orkiszu Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Ciasteczka, MuffinkiŻytnia Pełnoziarnista: Chleby, Ciasteczka, ZakwasPszenna Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, MuffinkiGdy pieczesz: Tortowa Extra, Tortowa Orkiszowa, Extra Wypiek Drożdżowe, Extra Wypiek Biszkopty, KrupczatkaGdy gotujesz: Wrocławska, Poznańska, Na Pizzę Włoską, Uniwersalna Oświadczenia żywieniowe bogata w błonnikNaturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika*Fosfor, magnez, żelazo, mangan.**Tiamina, Kwas foliowy. Przechowywanie i stosowanie Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Przechowywanie Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Przepisy Chleb razowy żytnio-orkiszowy180 g Mąki Basia Żytnia Pełnoziarnista360 g Mąki Basia z Orkiszu Pełnoziarnista7 g suszonych drożdży400 ml letniej wody, 2 łyżki oleju1 łyżka soli, 2 łyżeczki cukrumieszanka ziaren do posypaniaPrzepis wykonania znajdziesz na basiazsercem.plWięcej przepisów znajdziesz na basiazsercem.pl Opakowanie Rozmiar opakowania 900g Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy - 900 Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) - Gramów Kraj Kraj pochodzenia - Polska Rodzaj opakowania Typ - Torebka Customer Supplied Pack Data Wymiary od dostawcy Wysokość na półce (mm) Szerokość na półce (mm) Głębokość na półce (mm) 164 96 80 (Zasady Wymiarowania Opakowań GS1) Waga od dostawcy Waga brutto - 902 Jednostka sprzedażowa - od dostawcy Wysokość - 164Szerokość - 96Głębokość - 80 Obsługa klienta Adres producenta GoodMills Polska Sp. z o.o.ul. Diamentowa 247-341 Stradunia Adres zwrotny GoodMills Polska Sp. z o.o.ul. Diamentowa 247-341 Stradunia Rozszerzone dane Podzielony opis produktu Nazwa funkcjonalna - Mąka żytnia pełnoziarnistaWariant - typ 2000

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Żytnia